30.12.2015 11:51

Ο πρώτος Ινδός επενδυτής!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΙΝΔΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

H Xίος ήταν πάντα σταυροδρόμι πολιτισμού και εμπορίου. Στην πιο πρόσφατη ιστορία μας εγκαταστάθηκαν και άκμασαν οι Ίωνες, οι Βυζαντινοί, οι Γενοβέζοι, οι Βενετοί, οι Τούρκοι, οι Ισραηλίτες, οι Μικρασιάτες.

 Την τελευταία δεκαετία μας έχουν πλημμυρίσει οι Κινέζοι και τώρα έκανε την εμφάνιση του και ο πρώτος  Ινδός επενδυτής!                                                 

Ο πρώτος που έχει δηλωθεί στη Δ.Ο.Υ. Χίου και εκδίδει αποδείξεις λιανικής πώλησης, έχοντας επενδύσει τα όνειρα επιβίωσης της οικογένειας του στο περίπτερο της προκυμαίας, στη συμβολή της Λεωφόρου Αιγαίου με την οδό Ροδοκανάκη, μπροστά στην πολυκατοικία Μπογδάνου. Έχει νοικιάσει και λειτουργεί ως ιδιοκτήτης από φέτος  τον Ιούνιο το πρώην περίπτερο του συνταξιούχου πλέον κυρίου Βαλεντίνου!

Ελληνάκια

Ο 41 ετών Singh Anandsroop,  έχει όλα τα χαρακτηριστικά του κλασσικού Ινδού. Πολύ μελαχρινός, ευγενικός φιλική φυσιογνωμία και χαμηλών τόνων. Με τη γυναίκα του Nachhattan Kaur ζουν στην Ελλάδα δεκαέξι χρόνια, μιλούν σχεδόν άπταιστα τα ελληνικά και τα τρία παιδιά τους είναι “Ελληνάκια”, όπως λέει χαϊδευτικά. Οι γιοί τους Gurleet και Mangiott Singh και η κόρη τους  Nimmat Kaur έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, ελληνική παιδεία και θεωρούν πιά την Ινδία ωε δεύτερη πατρίδα τους. Ο πατέρας και η μητέρα βέβαια νοσταλγούν τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, αλλά όπως τονίζει ο πάτερ φαμίλιας η ζωή και το μέλλον τους είναι πιά εδώ κει ειδικότερα στη Χίο.

Αφεντικά

Τα πρώτα δέκα χρόνια έζησαν στον Πειραιά ως οικονομικοί μετανάστες. Πολύ και κουραστική δουλειά με πολύ λίγα χρήματα. Τα τελευταία έξι χρόνια ζουν στη Χίο, όπου ήλθαν ενημερωμένοι από γνωστούς τους. Πεντέμισι χρόνια σκληρής εργασίας και αιματηρών οικονομιών, τους επέτρεψαν να μπορούν πλέον να σχεδιάσουν το οικογενειακό του μέλλον με καλύτερη προοπτική. Να γίνουν αφεντικά του εαυτού τους και να αποκτήσουν μια καλύτερη θέση στη μικρή μας τοπική κοινωνία.

«Εδώ ο κόσμος μας δέχθηκε πολύ φιλικά, μας στήριξε, μας βοήθησε. Αποφασίσαμε ότι το μέλλον της οικογένειας μας είναι πιά δεμένο με τη Χίο και έψαξα να κάνω μια δική μου δουλειά. Η οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά έπρεπε να τολμήσουμε. Το πόστο είναι καλό και για αρχή είμαστε ικανοποιημένοι». Δουλεύουν το περίπτερο έξι μήνες, με οικογενειακές βάρδιες. Εκεί, στο περιπτεράκι, αφιερώνει τις ώρες της η οικογένεια, εκεί   έχει επενδύσει τα όνειρα της για καλύτερη ζωή. Το ευχόμαστε, γιατί στην αγορά τα πάντα είναι αλληλοεξαρτώμενα..

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ