29.9.2016 18:09

Ο Πρέσβης της Κορέας στο Παν. Αιγαίου

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Χίο και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016. 

Ο Πρέσβης  κ. Ahn Youngjip κατά την διάλεξή του, σε ένα κατάμεστο ακροατήριο, στο πλαίσιο του Εναρκτήριου Σεμιναρίου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο «ΝΑ.Μ.Ε.», στην ισόγεια  αίθουσα του κτιρίου «Κοραής», παρουσία του Αναπληρωτή Πρύτανη Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων Καθηγητή κ. Σπύρου Συρόπουλου, αναφέρθηκε περιεκτικά στη κοινή πορεία των δύο λαών, της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Κορέας. 

Ο Πρέσβης  κ. Ahn Youngjip μίλησε για το πως η χώρα του ξεπέρασε την κρίση του 1997-1998 και με επένδυση στην τεχνολογία, από μία φτωχή αγροτική χώρα κατάφερε να αντιστρέψει τα πράγματα και να γίνει η 11η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και η 5η μεγαλύτερη στους G20. 

Συγκεκριμένα είπε «…από POTATO CHIPS πήγαμε σε COMPUTER CHIPS». 

Επίσης, αναφέρθηκε στις στενή συνεργασία της Ελληνικής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας με την Ναυπηγική Βιομηχανία της Δημοκρατίας της Κορέας. «Ήλθαμε να μάθουμε από εσάς, αναγνωρίζουμε την υπεροχή σας στον τομέα της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας».

Ενώ, ο Αναπληρωτής Πρύτανης κ. Σπύρος Συρόπουλος μετά τη διάλεξη του κ. Πρέσβη έλαβε τον λόγο και αφού τον ευχαρίστησε γύρισε απευθυνόμενος προς τους φοιτητές και είπε «Η ομιλία του κ. Πρέσβη ήταν εξαιρετική γιατί  δεν ήταν μονάχα μία απλή αναφορά σε αριθμούς ή σχέσεις οικονομικές αλλά μία ομιλία για το πώς μπορείς να ξεπεράσεις τους σκοπέλους.  Αν νομίζετε ότι ο κόσμος αλλάζει κάνετε λάθος, ο κόσμος έχει ήδη αλλάξει.  Είναι πιο ανταγωνιστικός και απαιτητικός από πριν.  Μπορεί μπροστά να βλέπετε δυσκολίες αλλά να ξέρετε ότι δεν είναι ανυπέρβλητες αρκεί να επιμείνετε». 

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος τους Τμήματος Καθηγητής κ. Σεραφείμ Κάπρος και ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Καθηγητής κ. Κωσταντίνος Πάνου χαιρέτησαν τους νεοεισαχθέντες μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ