21.3.2014 9:37

Ο πιο ακριβός σκύλος του κόσμου πουλήθηκε στην Κίνα για 1,44 εκατ. ευρώ!

Ενα κουτάβι πουλήθηκε στην Κίνα έναντι περίπου 1,44 εκατ. ευρώ, όπως μετέδωσε την Τετάρτη το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας «Qianjiang Evening News». Πιθανότατα, αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για την ακριβότερη πώληση σκύλου μέχρι σήμερα.

Το ενός έτους Θιβετιανό Μαστίφ με ξανθό τρίχωμα αγόρασε ένας κτηματομεσίτης στο πλαίσιο έκθεσης με «πολυτελή κατοικίδια» την Τρίτη στην ανατολική επαρχία Σεζιάνγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Qianjiang Evening News.

Το κουτάβι ζυγίζει 90 κιλά, είπε ο εκτροφέας του ζώου, ο Ζανγκ Γκενγκιούν.

Ο αγοραστής του φέρεται ότι είναι ένας 56χρονος από το Κινγκντάο, ο οποίος θέλει να γίνει κι ο ίδιος εκτροφέας σκύλων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ράτσα αυτή κατάγεται από τα βουνά των Ιμαλαΐων και την Κεντρική Ασία και οι ρίζες της συναντώνται πολύ παλιά, στα αρχαία χρόνια. Το Θιβετιανό Μαστίφ ανατράφηκε αρχικά ως κυνηγός, φύλακας, οδηγός και πολεμιστής.

Είναι τόσο δυνατό που μπορεί να σκοτώσει ακόμη και τίγρη κι έχει γίνει σύμβολο πλούτου για τους εύπορους Κινέζους με αποτέλεσμα οι τιμές πώλησής του να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

Οι ιδιοκτήτες αυτής της ράτσας, πάντως, τον περιγράφουν ως πιστό και προστατευτικό σκύλο.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ