28.9.2015 10:46

Ο παράδεισος της Iλένιας [BINTEO - ΦΩΤΟ]

Στο πλατωνικό ερώτημα «υπάρχει επί γης παράδεισος;» απαντάμε απερίφραστα ΝΑΙ. Υπάρχει στον Καρφά, στα «Melia Sol Art Studios»  της Ιλένιας Τσαγκάτου. Διακόσια μέτρα αριστερά όπως κατεβαίνουμε από τον κόμβο του περιφερειακού προς τον Καρφά.

Η Iλένια τόλμησε και πέτυχε. Παρέλαβε, το καλοκαίρι του 2013 από τους γονείς της Παναγιώτη και  Αμαλία Τσαγκάτου, ένα κτίσμα 25 ετών το οποίο δούλεψε για 23 χρόνια σαν ξενοδοχείο με τη μέθοδο των γκρουπ. Το ανάπλασε ριζικά, επέκτεινε το χώρο στα 3,5 στρέμματα, εκσυγχρόνισε τα πάντα με τοπική και προσωπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική φιλοσοφία .

Έχει δημιουργήσει 9 αυτόνομα διαμερίσματα σύγχρονης αισθητικής . Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι  με έργα δικής της έμπνευσης και δημιουργίας , αποτυπωμένα σε καμβά τα οποία παρουσίασε  τον Αύγουστο  σε έκθεση στο Citrus με θέμα : «Η Χίος με μια άλλη ματιά». Κάθε καμβάς περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερο κολάζ φωτογραφιών  από διάφορα σημεία της Χίου με ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρώπινη παρουσία και αποτελεί το έναυσμα για περαιτέρω παρατήρηση και αναζητήσεις...

«Θέλω οι πελάτες να μένουν σε χώρους που τους ανοίγουν ένα παράθυρο στη Χίο, ακόμη και αν δεν βγαίνουν από τα δωμάτια. Στη διαμόρφωση αυτής της αίσθησης συμβάλλει και το καλαθάκι με τοπικά ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα που τους προσφέρω».

Ο εκπληκτικός αύλειος χώρος ανεβαίνει κλιμακωτά  σε τρία επίπεδα, με εξαιρετική φυσική περιβαλλοντική αισθητική. Πολύ πράσινο,  χώρους χαλαρώματος με αιώρες, ξυλοκατασκευές, αναπαυτικά καθιστικά και εξαιρετική θέα στη θάλασσα. Έχει κάνει κατάθεση ψυχής.

Φιλοσοφία

Tώρα δουλεύει με νέα φιλοσοφία . Τα γκρουπ και οι πρακτορεύσεις δεν αποδίδουν πια, καθώς οι πτήσεις τσάρτερ προς το νησί όλο και λιγοστεύουν. Όλοι ψάχνουν να βρουν καταλύματα από το διαδίκτυο καθώς η αγορά έχει αλλάξει ολοκληρωτικά. Οι πελάτες αυτή τη σεζόν ήταν κατά βάση Έλληνες με διαμονή πολλών ημερών. Οι Τούρκοι  μένουν λίγες μέρες, αλλά επειδή μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι ,κάνουν μεγάλη διαφήμιση στο Melia Sol Art Studios και στη Χίο. Μετατρέπονται σε μόνιμους πελάτες και ανοίγουν στην επιχείρηση δρόμους που αυξάνουν την επισκεψιμότητα.

Φέτος δούλεψε περισσότερο μέσω του booking.com, site διάθεσης και προβολής καταλυμάτων στο οποίο μπαίνουν οι πελάτες, βλέπουν τους χώρους, μαθαίνουν τα πάντα και επιλέγουν. Την επόμενη σεζόν θα δουλέψει με δικό της site, περιορίζοντας τη booking γιατί οι προμήθειες δεν συμφέρουν σε κανένα. Η περίοδος δουλειάς αρχίζει το Πάσχα και ολοκληρώνεται περίπου τον Οκτώβριο, αλλά όπως διευκρινίζει η ίδια, αν υπάρχει ροή πελατών εξετάζει και την προοπτική να επεκτείνει το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας και το χειμώνα. Κρατήσεις για την επόμενη σεζόν θα μπορούν να γίνονται στο site http://meliasol.hotelgenius.co ενώ υπάρχει επίσης σελίδα στο facebook https://www.facebook.com/Melia-Sol-Art-Studios-1466618066971687/timeline/?ref=page_internal.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Η Ιλένια είναι μια νέα γυναίκα που καθοδηγεί τη ζωή της εκεί που θέλει και προσπαθεί να ζήσει το όνειρο της. Είναι Αρχιτέκτων  Μηχανικός της πολυτεχνικής σχολής πανεπιστημίου Πατρών. Από τη Χίο έφυγε 18 ετών για σπουδές. Αρχικά  φοίτησε στο ΤΕΙ Πάτρας, απέκτησε πτυχίο Ανακαίνισης και Αποκατάστασης κτιρίων, αλλά ως ανικανοποίητος χαρακτήρας, δεν έμεινε εκεί. Έδωσε κατατακτήριες και πέτυχε στο τμήμα Αρχιτεκτόνων μηχανικών. Στο τελευταίο έτος των σπουδών της πήγε στο ULB πανεπιστήμιο Βρυξέλλών όπου έκανε μεταπτυχιακό αστικού σχεδιασμού μέσω του προγράμματος erasmus. Η διαφορετικότητα της συγκεκριμένης πόλης την έκανε να επιλέξει το θέμα της ερευνητικής και διπλωματικής εργασίας βασισμένο στο δημόσιο χώρο .Η Ερευνητική της, με θέμα : Η τέχνη του δρόμου και η αρχιτεκτονική της πόλης των Βρυξελλών και η Διπλωματική με θέμα : Αρχιτεκτονικές εγκαταστάσεις εδάφους  που δίνουν μια διαφορετική αίσθηση κίνησης  του σώματος κατά το βάδισμα.

Πριν από ενάμιση χρόνο άλλαξε τα πάντα στη ζωή της. Με συνειδητή επιλογή επέστρεψε στη Χίο, ανέλαβε την επιχείρηση που είχαν ξεκινήσει οι γονείς της και σφράγισε τα πάντα  με τη δική της πινελιά και δραστηριότητα, που αναδύουν προσωπικότητα,  ποιότητα και γνώση του αντικειμένου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ