6.5.2021 15:43

Ο Παντελής Μπουγδάνος για την Ημέρα Λήξης του Β'Π.Π.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Το δικό του μήνυμα θέλησε να μεταφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης, Π. Μπουγδάνος για την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και των Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης:

«Η 9η Μαΐου, η ημέρα της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και των Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης, συμβολίζει τη διαχρονική πάλη των λαών ενάντια στη ναζιστική και φασιστική βαρβαρότητα. Αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Η Ελλάδα ήταν από τις χώρες που είχαν αμέτρητα θύματα την περίοδο της Κατοχής. Όμως, οι εθνικοί αγώνες, το αδούλωτο φρόνημα και η αντίσταση στην βαρβαρότητα, ήταν μια διαρκής ελπίδα μέσα στην ζοφερή πραγματικότητα των χρόνων αυτών.

Το διαχρονικό μήνυμα, το οποίο πρέπει να μεταλαμπαδευτεί στις επόμενες γενιές είναι αυτό της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας της Κοινωνικής Δικαιοσύνης  και του σεβασμού στα δικαιώματα όλων των ανθρώπων».

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

Ώρα 11:00 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.                           

Ώρα 11:45  π.μ. Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.                                                                                                                           

Επίκαιρη ομιλία από τον κ. Γανιάρη Κωνσταντίνο, καθηγητή Μουσικής και Θεολογίας του 3ου Γυμνασίου Χίου.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις:

 

  • Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου.
  • Φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

 

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η τέλεση της δοξολογίας θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 

Φωτ.: Associated Press

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ