15.4.2014 11:37

Ο νομπελίστας Sir Χρ. Πισσαρίδης επίτιμος καθηγητής του Τμ. Διοικ. Επιχειρήσεων

Το Tμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδώνστη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΜΒΑ πραγματοποιούν τελετή Αναγόρευσης του Καθηγητή Sir Χριστόφορου Πισσαρίδη, κατόχου του βραβείου Νόμπελ Οικονομικών 2010, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.Η τελετή θα λάβει χώρα την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης είναι Regius Professor στο London School of Economics, καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας της Κύπρου. Ειδικεύεται στα οικονομικά των αγορών εργασίας, στη μακροοικονομική πολιτική, στην οικονομική ανάπτυξη και στις διαρθρωτικές αλλαγές.

Eίναι κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Οικονομικών 2010, από κοινού με τους DaleMortensen του Πανεπιστημίου Northwestern και PeterDiamond τουMIT, για το έργο του στην ανάλυση των αγορών με τριβές. Το 2005, ήταν ο πρώτος οικονομολόγος εκτός των ΗΠΑ που κέρδισε (μαζί με τον DaleMortensen) το διεθνούς κύρους βραβείο του Ινστιτούτου για τη Μελέτη Εργασίας (ΙΖΑ) στα Οικονομικά της Εργασίας. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και στον Τύπο. 

Το βιβλίο του «EquilibriumUnemploymentTheory» αποτελεί σημείο αναφοράς στα οικονομικά της ανεργίας και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Συχνά παραθέτει τις απόψεις του στον Τύπο για θέματα που αφορούν την Ευρωζώνη και το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Είναι εκλεγμένο μέλος του EconometricSociety, της Βρετανικής Ακαδημίας, της Ακαδημίας Αθηνών, της Ακαδημίας της Ευρώπης και αρκετών άλλων επιστημονικών συλλόγων, ενώ επίσης, είναι ισόβιο επίτιμο μέλος του AmericanEconomicAssociation.

Το 2011 του απονεμήθηκε ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄, η μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έγινε επίσης, ιππότης του βρετανικού στέμματος το 2013.

Η είσοδος για την Τελετή Αναγόρευσης θα είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν .

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ