5.10.2016 9:49

Ο Νικόλαος Ζούρος, νέος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων

Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων εξελέγη ο Νικόλαος Ζούρος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Συντονιστής του Γεωπάρκου Λέσβου.

Η εκλογή του κ. Ζούρου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα 120 Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO από 33 χώρες.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επαναξιολόγηση της Λέσβου ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO για την περίοδο 2017-2020, όπως ανακοινώθηκε από τον Καθηγητή PatrickMcKeever, επικεφαλής του Τομέα Γεωλογικών Επιστημών και Αντιμετώπισης Φυσικών καταστροφών της UNESCO κατά το κλείσιμο των εργασιών του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO που πραγματοποιήθηκε στο Τorbey  της Αγγλίας με τη συμμετοχή 700 συνέδρων από 63 χώρες.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ