23.8.2016 10:28

Ο Μύλος που σώζει τα Βρονταδούσικα έθιμα

ΣΕ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥΣΙΚΩΝ ΕΘΙΜΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΣ ΜΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Σε έδρα του νεοσύστατου συλλόγου Διατήρησης των Βρονταδούσικων Εθίμων, μετατρέπεται στο αμέσως επόμενο διάστημα ο αναπαλαιωμένος μύλος του Βροντάδου, σε μία προσπάθεια αφενός να βρεθεί χώρος στέγασης του Συλλόγου, αφετέρου να υπάρξει διαχειριστής του χώρου που θα τον φροντίζει και θα αναλάβει την εποπτεία του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στρατή Γδύση η δημιουργία του συλλόγου ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας διεξαγωγής του ρουκετοπόλεμου μετά τα γνωστά επεισόδια του περασμένου Πάσχα. Τον σύλλογο απαρτίζουν κυρίως παλιοί και νέοι ρουκετατζήδες αλλά και θιγόμενοι κάτοικοι του Βροντάδου, με το ιδρυτικό κείμενο να υπογράφουν 40 πολίτες της περιοχής.

«Μας υπέβαλλαν αίτηση για την παραχώρηση του μύλου γιατί πρέπει να δηλωθεί μία έδρα στη Δ.Ο.Υ. Χίου. Αντιλαμβανόμενοι ότι πρόκειται για έναν σύλλογο που πιθανά να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στη διεξαγωγή εθίμων όπως ο Ρουκετοπόλεμος, αποφασίσαμε να σταθούμε πλάι τους. Έτσι και αυτοί θα έχουν στέγη και ο μύλος θα τύχει της φροντίδας που του αρμόζει. Θα ανοίγει συχνότερα, θα αερίζεται και θα είναι επισκέψιμος ανά διαστήματα στους πολίτες», εξήγησε ο κ. Γδύσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ