27.1.2015 12:53

Ο «Μισός Χιώτης» Ντέμης Ρούσσος

Τον είχαμε συναντήσει αρχές δεκαετίας του 2.000 στο κτήμα  Περιβόλι, σημερινό Citrus, στον Κάμπο. Μας υποδέχθηκε με ένα πλατύ χαμόγελο εκεί που θεωρούσε ότι ήταν το σπίτι του και μας άνοιξε την καρδιά του. Ήταν ο Ντέμης Ρούσσος, ο δικός μας Ντέμης, που έλεγε υπερήφανα ότι ήταν μισός Χιώτης, με καταγωγή από τη μητέρα του. Αν και μας είχαν προειδοποιήσει ότι δεν είναι εύκολος στις επαφές του και πολύ επιθετικός στους δημοσιογράφους, εμείς  είδαμε να μας υποδέχεται και να μας περιποιείται  ένας προσιτός, πολύ ευγενικός και φινετσάτος άντρας. Χωρίς το τότε σήμα κατατεθέν του, τις γνωστές κελεμπίες, ξυρισμένος, χωρίς το μούσι, ένας κοσμοπολίτης.

Μας σεργιάνισε στα πρώτα πέντε-έξι χρόνια της ζωής του, από τα οποία τον περισσότερο χρόνο τον πέρασε στο Περιβόλι, το οποίο τότε ανήκε στην οικογένεια Λυκιαρδόπουλου, από την οποία καταγόταν και η μητέρα του. Θυμήθηκε την ωραία ζωή που είχε περάσει, τους συγγενείς και ιδιαίτερα την αγαπημένη του Λιλάντα, τα παιχνίδια στο κτήμα και στην περιοχή, την ατμόσφαιρα της εποχής, τις πρώτες επαφές του με τη μουσική. Τις καλοκαιρινές διακοπές όπου ερχόταν ινκόγκνιτο για να αποφύγει τα διεθνή Μ.Μ.Ε., τους δημοσιογράφους, τα flash των φωτογράφων που δεν του επέτρεπαν να διαφυλάξει την ιδιωτική του ζωή. Εδώ, όλοι σεβόταν την επιθυμία του και τον  προστάτευαν από κάθε ανεπιθύμητο  επισκέπτη.

Είχε επιλέξει να μας τιμήσει, όπως είχε πει, με την αναγγελία από τη Χίο της αποχώρησης του από τις μεγάλες μουσικές σκηνές του εξωτερικού, τη σχεδόν μόνιμη παραμονή του στην Ελλάδα και τη συνεργασία με επιλεγμένες Ελληνικές ορχήστρες και σχήματα σε αραιά χρονικά διαστήματα. Είχε επιλέξει πια το δρόμο της ξεκούρασης και της συγγραφής ενός βιβλίου για την υγιεινή διατροφή και την προστασία από την παχυσαρκία.

«Γνώρισα ανεπανάληπτη επιτυχία, έζησα πολύ ευτυχισμένα χρόνια, τώρα είμαι έτοιμος να αλλάξω ζωή, θέλω να ζήσω ήρεμα και παραγωγικά στον τόπο μου. Δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψω ολοκληρωτικά το τραγούδι, αλλά θέλω να κάνω μια στροφή στην καριέρα και τη ζωή μου. Θα ζήσω επιλεκτικά και δεν θα εξαρτώμαι από συμβόλαια, μεγάλες εταιρείες,  μεγάλες αποδόσεις. Θα απολαύσω αυτά που μου στέρησε  η διεθνής επιτυχία. Εδώ είναι το ησυχαστήριο μου, εδώ έχω υπέροχες αναμνήσεις, εδώ με αγαπούν, εδώ θα γυρίζω πάντα», μας είχε τονίσει.

Σε λίγες μέρες έφυγε, αλλά γύριζε συχνά στον τόπο που αγάπησε με την παιδική του ψυχή.

Χτες σε μικρή ηλικία, μόλις 68 ετών, αναχώρησε για το τελευταίο του ταξίδι. Νοερά όσοι τον  αγάπησαν ως καλλιτέχνη και άνθρωπο θα τον συνοδεύουν πάντα και θα σιγοψιθυρίζουν μαζί του Rain and tears…. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ