10.7.2015 19:43

Ο λαός να υπερασπιστεί την απόφασή του

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στην υπογραφή νέου μνημονίου αντιτίθεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλώντας τον λαό να επιμείνει στο ΟΧΙ που ψήφισε, να εναντιωθεί και να παλέψει.

"Στις 5 Ιούλη ο λαός είπε ένα ιστορικό ΟΧΙ. Το ΟΧΙ αυτό είναι μία μεγάλη νίκη των εργατών, της νεολαίας, των αγροτών, των ανέργων, της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, απέναντι στις ενωμένες δυνάμεις της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και του αστικού πολιτικού συστήματος, την εργοδοτική τρομοκρατία και την άθλια γκαιμπελική προπαγάνδα των καναλαρχών.
Με την ορμητική παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, μπήκαν ακόμα περισσότερο στην γωνία η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΆΜΙ που ταυτίστηκαν με τους δανειστές - δυνάστες, συνεχίζοντας την παράδοση των «ναινέκων» της ελληνικής ολιγαρχίας.

ΟΧΙ «εθνική ενότητα» για νέα μνημόνια

Δεν πέρασε μια μέρα από το δημοψήφισμα και ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να πετύχει μια «εθνική ενότητα» με όλα τα ρετάλια του αστικού πολιτικού συστήματος για την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας. Όμως το δημοψήφισμα έδειξε καθαρά ότι υπάρχει και ΛΑΟΣ. Καταγράφηκε  μια πλατιά λαϊκή συσπείρωση με αίτημα την αλλαγή σελίδας, ενάντια στα μνημόνια, τους εκβιασμούς της ΕΕ και της ντόπιας πλουτοκρατίας, και το παλιό πολιτικό σύστημα.

Το περήφανο ΌΧΙ δεν νομιμοποιεί κανένα νέο μνημόνιο ούτε του Γιούνκερ, ούτε αυτά που πηγαινοφέρνει η κυβέρνηση στους «θεσμούς». Την επιτροπεία, τη μείωση στις συντάξεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη συνέχιση της φορολεηλασίας του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια, το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών και των ελευθέρων επαγγελματιών, δεν μπορεί να τα υπογράψει κανένας γιατί τα έχει απορρίψει ο λαός με τους αγώνες του και με το δημοψήφισμα.  

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος Ρήξη ή Υποταγή" αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ