27.5.2014 15:11

«Ο κύκλος του ιαματικού νερού στο Βόρειο Αιγαίο»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΝΕΡΑ

Εβδομάδα εκδηλώσεων με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης «Ο κύκλος του ιαματικού νερού στο Βόρειο Αιγαίο» διοργανώνει το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

 

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι στο πλαίσιο του θεσμού ‘Πέλαγος Πολιτισμού’ που υλοποιεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Β. Αιγαίου.

Η εβδομάδα εκδηλώσεων ξεκινά την Κυριακή 1 Ιουνίου στις 20:00  με την αφήγηση του παραμυθιού «το κρυμμένο νερό» στην πλατεία κάστρου της Χίου.

Την Δευτέρα 2 Ιουνίου στις 20:00 στο Ομήρειο θα γίνει η πρώτη προβολή του Ντοκιμαντέρ «Ο κύκλος του ιαματικού νερού στο Βόρειο Αιγαίο» που υλοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης.

Τόσο την Τρίτη 3 Ιουνίου στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας όσο και την Τετάρτη 4 Ιουνίου την ίδια ώρα στο δημοτικό κινηματοθέατρο Μαρούλα (Ν.Γαροφαλίδη, Μύρινα Λήμνου) θα διεξαχθεί έκθεση φωτογραφίας με υλικό που συλλέχθηκε κατά τη διάρκεια της δράσης. Και στις δύο περιπτώσεις θα ακολουθήσει προβολή του Ντοκιμαντέρ ’Ο κύκλος του ιαματικού νερού στο Βόρειο Αιγαίο’.

Στο αποκορύφωμα της εβδομάδας των εκδηλώσεων την Παρασκευή 6 Ιουνίου, όπου γίνεται προσπάθεια να καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Λουτροθεραπείας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της δράσης στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου Σάρλιτζα στη Θερμή Λέσβου, που θα συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων μουσικοθεατρική παράσταση, προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο κύκλος του ιαματικού νερού στο Βόρειο Αιγαίο» και «installation» με έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού.

Για το σύνολο των εκδηλώσεων θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού με στόχο την προβολή της αξίας του ιαματικού πόρου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ