23.1.2015 11:37

Ο «Κρόνος» τρώει … τα πεζοδρόμια;

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΗ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤAΘΕΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΠΑΓΩΤΟΥ

Η προσαρμογή της μελέτης, που επέκτεινε κατά 40 συνολικά πόντους περισσότερο από ότι αρχικά προέβλεπε ο σχεδιασμός, τα πεζοδρόμια της Φιλίππου Αργέντη, αποτελεί την αιτία της προσωρινής εμπλοκής του έργου.

Χθες το πρωί ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας παγωτών «Κρόνος» που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο σημείο για πάνω από 80 χρόνια, ενημέρωσε το Δήμο Χίου ότι προτίθεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της συνέχισης του έργου, θεωρώντας τα επιζήμια για την επιχείρησή του.

Η αιτία

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στρ. Γδύση, που έλαβε γνώση των παραπόνων του ιδιοκτήτη, ο τελευταίος θεωρεί ότι η επέκταση κατά 40 εκατοστά  περισσότερο  των πεζοδρομίων της απέναντι πλευράς εμποδίζει την φορτοεκφόρτωση μπροστά στο κατάστημα του «Κρόνου».

«Το ζήτημα ξεκίνησε από την  προσαρμογή της μελέτης που προέβλεψε επιπλέον επέκταση κατά 40 εκατοστά απ’ ότι η αρχική μελέτη. Ο ιδιοκτήτης θεωρεί ότι δεν θα υπάρχει χώρος για φορτοεκφόρτωση ενώ αυτό είναι λάθος. Έχουμε προβλέψει θέση για φορτοεκφόρτωση αλλά λίγα μέτρα μακρύτερα. Δεν θεωρώ ότι επειδή η θέση φορτοεκφόρτωσης δεν είναι μπροστά στην πόρτα μας , το έργο πρέπει να σταματήσει», ανέφερε ο Στρ. Γδύσης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ