24.6.2015 15:14

Ο Κουρουμπλής απολύει τους διοικητές των νοσοκομείων αζημίως και χωρίς αιτιολόγηση

Με τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την Ιθαγένεια - Προτείνει οι νέοι διοικητές να έχουν διετή θητεία

Με συνοπτικές διαδικασίες ετοιμάζει τη... μεγάλη έξοδο των διοικητών του ΕΣΥ το υπουργείο Υγείας. Με τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός κ. Κουρουμπλής σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμισης για τον Κώδικα Ιθαγένειας ζητεί να του δοθεί νομοθετική εξουσιοδότηση ώστε να μπορεί να αποπέμπει χωρίς αιτιολογία και χωρίς αποζημίωση τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων.

Στην αιτιολογική έκθεση ο υπουργός Υγείας επικαλείται ως λόγους που επιβάλλουν την απομάκρυνση με αυτόν τον τροπο των αξιωματούχων του ΕΣΥ (απομάκρυνση που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τα οριζόμενα απο τον νόμο τοποθέτησής τους ότι δηλαδή πρέπει να απομακρυνθούν εφόσον αξιολογηθούν και κριθούν ακατάλληλοι) την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων καθώς και την αδυναμία άσκησης των καθηκόντων των διοικητών και των αναπληρωτών.

Ο κ. Κουρουμπλής ζητεί επιπλέον η θητεία των νέων στελεχών του ΕΣΥ για τα οποία σημειωτέον δεν διευκρινίζει τον τροπο επιλογής τους να είναι διετής. Θεωρεί δε το διάστημα των δύο χρόνων αναγκαίο προκειμένου να επεξεργαστεί ενα αξιοκρατικό και εφαρμόσιμο συστημα επιλογής των νέων στελεχών του ΕΣΥ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ