28.3.2013 15:20

Ο κλέψας του κλέψαντος!

ΧΑΛΚΟ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΣΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝ ΕΠΙΤΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ

Άλλος αναζητά το παλιό του ψυγείο που είχε αφήσει στην αυλή του σπιτιού του. Άλλος το αλυσοπρίονό του. Άλλος τα εργαλεία του κήπου του. Άλλος τα κάγκελά του…

Τις τελευταίες ημέρες η επιδημία κλοπών σε υλικά που έχουν να κάνουν με σιδηρομεταλλεύματα πραγματοποιούνται η μία πίσω από την άλλη, με ομάδες επιτιδίων να αλωνίζουν το νησί από βορά προς νότο και να παίρνουν ότι βρουν μπορστά τους, προκειμένου τα υλικά να μεταπωληθούν στην Αθήνα ή και σε άλλες περιοχές με κέρδος φυσικά.

Το γεγονός έχει καταγγελθεί στον “π” ουκ ολίγες φορές το τελευταίο διάστημα με πολίτες που διαμαρτύρονται ότι χάνουν διάφορα αντικείμενα είτε από τα καταστήματά τους, είτε από τις αυλές τους.

Μάλιστα η θρασύτητα των επιτίδιων δεν έχει όρια, αφού φθάνουν να κλέβουν ακόμη και μεταλλικές σκεπές από κοτέτσια στα χωριά της περιφέρειας.

Μόνο τις τελευταίες δύο μέρες εκπάπησαν από σπίτι στο Νεχώρι εργαλεία, και εξαρτήματα μηχανών, ενώ από τα Νενητούρια έκλάπει το καπάκι από μαντεμένια σόμπα! Αυτά φυσικά είναι ενδεικτικά γιατί παραδείγματα ΄τετοια καθημερινά παρουσιάζονται δεκάδες.

Υπάρχει ζήτηση

Κυρίως στην Αθήνα παρουσιάζεται ζήτηση στη μεταπώληση σιδηρομεταλευμάτων που προφανώς κάποιοι διοχετεύουν με ευκολία και κερδίζουν μικρά ποσά που στο σύνολό τους αποτελούν ένα καλό μεροκάματο. Ωστόσο αν και στην Αστυνομική Διεύθυνση έχουν φθάσει τέτοιες καταγγελίες, το πρόβλημα εξετάζεται σε ένα πιο διευρυμένο πλαίσιο καθώς αποτελεί πανελλαδική επιδημία.

Η επαγρύπνηση του Λιμεναρχείου

Στον εντοπισμό των επιτίδιων που ασχολούνται με την κλοπή μεταλλικών παλιοσίδερων αλλά και κάθε είδους μεταλλικών αντικειμένων, ο μόνος φορέας που θα μπορούσε να ασκήσει ένα επιπλέον έλεγχο είναι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. Γι’ αυτό και απαιτείται να ελέγχονται προσεκτικά τέτοια φορτία, μιας και ανάμεσα στα… παλιοσίδερα, κάποιος μπορεί να βρει το ψυγείου του ή το κάπακι της σόμπας του, ακόμη και τα κάγκελά του σπιτιού του!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ