14.4.2020 13:36

Ο καλός καιρός αύξησε την κυκλοφορία πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση της κυκλοφορίας και των παραβάσεων την 3η εβδομάδα της εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στο τέλος της 3ης εβδομάδας περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, υπήρξε μεταβολή ενός εξωτερικού παράγοντα ο οποίος δεν καθορίζεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά αντίθετα, την επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό.

Ο λόγος για τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, κυρίως την Κυριακή 12/04/2020 και οι οποίες παρουσίασαν σημαντική βελτίωση, με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, μετά από αρκετές ημέρες με κακοκαιρία ή καιρικές συνθήκες ανάλογες της εποχής.

Το παραπάνω γεγονός, το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, κατέδειξε το προβληματικό σημείο, όπως φαίνεται ιδιαίτερα στα δεδομένα που ακολουθούν, δηλαδή, τον συνωστισμό και συγχρωτισμό σε υπαίθριους χώρους για λόγους σωματικής άσκησης, με αφορμή τις ιδανικές καιρικές συνθήκες, στο οποίο θα πρέπει να δοθεί προσοχή, προκειμένου να μην παράξει δυσάρεστα αποτελέσματα ως προς την ευρύτερη διασπορά του νέου κορωνοϊού, μιας και οι καιρικές συνθήκες από εδώ και στο εξής διαρκώς θα καλυτερεύουν.

Από τα στοιχεία της Γ.Α.Δ.Π. Βορείου Αιγαίου προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

  • Ο κύριος λόγος για τον οποίο μετακινούνται οι πολίτες, εξακολουθεί να είναι η σχετιζόμενη κίνηση με την εργασία (47%).
  • Η εργασία,  η μετάβαση σε καταστήματα πρώτης ανάγκης, η επίσκεψη σε ιατρό ή φαρμακείο και η σωματική άσκηση αποτελούν σχεδόν το 80% των μετακινήσεων.
  •  Εξακολουθεί να ισχύει και την τρίτη εβδομάδα η διατύπωση πως η κυκλοφορία των πολιτών είναι αυξημένη της εργάσιμες ημέρες και κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Σχετικά αυξημένη είναι και τις απογευματινές ώρες αλλά σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα. Τις νυχτερινές ώρες παρατηρούνται ελάχιστες μετακινήσεις πολιτών.
  • Αν και έχουν πτωτική τάση, οι αποτροπές στα Κ.Υ.Τ. εξακολουθούν να είναι αρκετά υψηλές σε απόλυτους αριθμούς, ειδικά προς το τέλος της 3ης εβδομάδας, χρονικό σημείο κατά το οποίο πιστώθηκαν βοηθήματα στις κάρτες ανάληψης των διαβιούντων στα Κ.Υ.Τ.
  • Σημαντική αύξηση δραστηριότητας – κυκλοφορίας για λόγους σωματικής άσκησης την Κυριακή.

 

Αρχείο PDF

parousiasi elegxou

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ