23.6.2015 16:59

Ο καβγάς για το παντεσπάνι

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΘΕΜΗΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Τουρτοπόλεμος προμηνύεται μεταξύ των επαγγελματιών ζαχαροπλαστών και εκείνων που επιδίδονται στην κατασκευή και διάθεση γλυκών από το σπίτι, παράνομα και χωρίς καμιά άδεια από τις υγειονομικές και άλλες υπηρεσίες.

Το φαινόμενο αυτό ήταν μικρής διάστασης και ως τέτοιο αντιμετωπίζονταν από τους επαγγελματίες. Πλέον όμως έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα για τον κλάδο των ζαχαροπλαστών οι οποίοι καταγγέλλουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και προειδοποιούν τους «παραβάτες» ότι αν συνεχίσουν την παράνομη δραστηριότητα τους, θα προχωρήσουν σε καταγγελίες στο τμήμα υγιεινής, στη ΔΟΥ και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες.

Το θέμα συζητήθηκε σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μετά τη λήξη του οποίου ανακοινώθηκαν τα παρακάτω: « Μετά  από έκτακτο ΔΣ του σωματείου ζαχαροπλαστών Χίου αποφασίστηκε ομόφωνα από όλα του τα μέλη να προστατεύουν τις επιχειρήσεις τους και τα συμφέροντα αυτών και των εργαζομένων τους αλλά και των καταναλωτών τους από τη νέα μόδα κάποιων να παρασκευάζουν και να  πουλάνε γλυκά μέσω διαδικτύου και facebook. Να αναλαμβάνουν γάμους, γενέθλια, βαφτίσια, κέτερινγκ, φτιάχνοντας  στο  σπίτι τους ή σε άλλους παράνομους χώρους με άγνωστης προέλευσης προϊόντα χωρίς υγειονομικούς ελέγχους αγνώστου προελεύσεως, κατασκευαστών και υλικών μηχανημάτων και χωρίς γνώση για το αντικείμενο. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν φροντίσαμε και μάθαμε τα ακριβή τους στοιχεία όπως και κάποιων επαγγελματιών άσχετων με το χώρο που τους προωθούν και  τους καλούμε εντός των ημερών να ακυρώσουν τις παραγγελίες τους, να κλείσουν τις  σελίδες στο διαδίκτυο ή να νομιμοποιήσουν αυτό που κάνουν και να τους καλωσορίσουμε σαν συναδέλφους.

Σε διαφορετική περίπτωση, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε στις νόμιμες διαδικασίες να τους καταγγείλουμε και να παραδώσουμε τα στοιχεία τους στο  τμήμα υγιεινής, στη επιθεώρηση εργασίας, στο τμήμα βιομηχανίας και στη ΔΟΥ ΧΙΟΥ».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ