21.8.2012 19:55

Ο Κ. Μουσουρούλης για την Aegean Regatta

«Εν μέσω της βαθιάς οδύνης για την καταστροφική πυρκαγιά που πλήττει την Χίο, θα ήθελα να καλωσορίσω τους ιστιοπλόους που, συμμετέχοντας στην Aegean Regatta, κατέπλευσαν σήμερα στη Βολισσό της Χίου. Αποδεικνύουν και εκείνοι ότι η Χίος παραμένει τόπος ζωντανός και δημιουργικός.
Η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Οργάνωση Aegean Regatta αποτελεί ένα θεσμό για τον ναυταθλητισμό του Αιγαίου και ευρύτερα της χώρας μας. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, μέσω της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, διοργανώνει και στηρίζει ολόθερμα αυτό τον αγώνα.
Εδώ και έντεκα χρόνια η Aegean Regatta δίνει την ευκαιρία στους ιστιοπλόους της ηπειρωτικής Ελλάδας και των νησιών μας, όπως και ξένων χωρών, να γνωρίσουν τα ελληνικά νησιά και ορισμένους σημαντικούς προορισμούς. Με την ευκαιρία αυτή δίνεται και η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να κερδίσουν νέους φίλους για τα επόμενα χρόνια.
Το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι συμμετοχές αυξάνονται και φέτος ξεπερνούν τις εκατό υπογραμμίζει την επιτυχία του θεσμού.
Αυτά τα έντεκα χρόνια μεγάλωσε μια γενιά ιστιοπλόων που έμαθε να ταξιδεύει μέσα στο Αιγαίο και να απολαμβάνει ποιοτικούς και αξιόπιστους αγώνες. Πάνω από όλα, όμως, αναδείχθηκε η ιστιοπλοΐα όχι μόνο ως μέσο διασκέδασης το καλοκαίρι, αλλά και ως μέσο προσφοράς και τρόπου ζωής.
Θέλω να δώσω στους κυβερνήτες όλων των σκαφών και σε όλους τους ιστιοπλόους συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους και να ευχηθώ καλή συνέχεια στον αγώνα τους.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ