12.2.2015 11:51

Ο χιονιάς "τσίμπησε" προς τα πάνω βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης

ΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΙΟΥ

Τρία ενδεικτικά πρατήρια υγρών καυσίμων χθες είχαν στις πινακίδες τιμών τους το πετρέλαιο θέρμανσης στα 0.94 ευρώ/ λίτρο. Φυσικά ούτε τυχαίο είναι, ούτε λάθος εκτίμηση κάνουν όσοι τηλεφώνησαν τις τελευταίες ημέρες στον «π» αναφέροντας ότι με το που έπεσε λίγο η θερμοκρασία, το πετρέλαιο θέρμανσης ανέβηκε κατά κάτι. Το γεγονός υπέπεσε και στην αντίληψη της Ένωσης Καταναλωτών Χίου, καθώς όπως αναφέρει η πρόεδρός της Ξ. Κορακάκη, το φαινόμενο τα πρατήρια να έχουν τις ίδιες τιμές είναι πλέον σύνηθες.

«Τη Δευτέρα καταθέσαμε την προσφυγή μας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καταγγέλλοντας τις τιμές της βενζίνης που θεωρούμε ότι λειτουργούν αντίθετα από τα συμφέροντα των καταναλωτών. Παραμένουμε ίσως ο ακριβότερος Νομός σε τιμή βενζίνης πανελλαδικά. Περιμένουμε την έκβαση που θα έχει. Δεν μας προξενεί καμία απορία αν μέσα σε λίγες ημέρες έχει διαφοροποιηθεί η τιμή και του πετρελαίου θέρμανσης. Παλαιότερα μας διαβεβαίωναν ότι από τη στιγμή που υπάρχει πετρέλαιο στις δεξαμενές, δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβουν οι τιμές. Άραγε τώρα έχουν ή δεν έχουν πετρέλαιο στις κεντρικές τους δεξαμενές;», αναρωτιέται η κ. Κορακάκη, καθώς η Ένωση Καταναλωτών παρακολουθεί πολύ στενά το θέμα των τιμών των καυσίμων στο νησί.

Χθες υπήρχαν σπίτια που προμηθεύτηκαν πετρέλαιο θέρμανσης με 0,92 ευρώ/ λίτρο, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των πρατηρίων διαθέτει σταθερή τιμή στα 0,94 ευρώ/ λίτρο.

Πάντως στην Αττική χθες το πετρέλαιο θέρμανσης πωλούνταν από 0,87 ευρώ / λίτρο έως 0,89 ευρώ/λίτρο.

Κι επίσημη ανακοίνωση από την ΕΝ.ΚΑ. Χίου

Δίνοντας συνέχεια στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π», η Ένωση Καταναλωτών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει τα εξής:

«Η Ένωση Καταναλωτών Χίου στις 09-02-2015 προσέφυγε με γραπτή καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα την ακριβή τιμή βενζίνης στο Νομό μας.

Η Χίος από το μήνα Σεπτέμβρη 2014  και παρά τις καταγγελίες μας στα ΜΜΕ και την συνάντηση που είχαμε με το Προεδρείο του Σωματείου Βενζινοπωλών, κατέχει Πανελλαδικά  την 1η ή την 2η  θέση μετά τις Κυκλάδες στη τιμή της βενζίνης.

Από τον Ιανουάριο δε είναι μόνιμα στη 1η θέση με μεγάλη διαφορά από την υπόλοιπη Ελλάδα και από τα γειτονικά νησιά που είχαμε πάντα ως σύγκριση.

Αναμένομαι την απάντηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Παρακολουθούμε  επίσης την τιμή πετρελαίου θέρμανσης που ενώ κυμαινόταν κοντά στη μέση Πανελλαδική τιμή, τις τελευταίες μέρες άρχισε να ανεβαίνει και να έχει αρκετή διαφορά.

Σήμερα 12-02-2015:Μέση τιμή 0,88,7  ευρώ, Χίος από ο,91 έως 0,95 ευρώ».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ