21.3.2014 11:41

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου

ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ

Λαμπρός αναμένεται και φέτος ο εορτασμός της Ενικής επετείου της 25ης Μαρτίου, με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου να διαθέτει το γενικό πρόσταγμα των εκδηλώσεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα – πρόσκληση που κυκλοφόρησε.
Ο σημαιοστολισμός και η φωταγώγηση  δημοσίων κτιρίων και ο φωτοστολισμός των ελλιμενισμένων σκαφών στο λιμένα της Χίου θα είναι τριήμερος, ενώ αρωγοί στο έργο του εορτασμού από την  Αντιπεριφέρεια έχουν αναλάβει η Ιερά Μητρόπολις, η 96 ΑΔΤΕ, η Αστυνομική Διεύθυνση και ο Δήμος Χίου, όπως και οι διευθύνσεις Εκπαίδευσης και των δύο βαθμίδων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο φέρει την υπογραφή του αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν όπως ακολουθούν:

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014
- Ώρα 11.45: Ομιλίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Χίου, για τη σημασία της Επετείου.
- Ώρα 13.00: Προσκύνημα των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων και Οδηγών, στον ανδριάντα του μητροπολίτη Πλάτωνα και των μαθητών και μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον ανδριάντα του Κ. Κανάρη.
- Ώρα 19.00: Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας πόλεως Χίου.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014
- Ώρα 7.00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης, ενώ η Φιλαρμονική του δήμου Χίου θα περιέλθει των δρόμων της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.
- Ώρα 8.00: Έπαρση Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος.
- Ώρα 11.00: Τέλεση Δοξολογίας στον ιερό μητροπολιτικό ναό των Αγίων Βικτώρων, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κκ Μάρκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δάσκαλος στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης κ. Νίκος Χατζηχριστοδούλου.
- Ώρα 11.45: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
- Ώρα 12.00: Παρέλαση της Φιλαρμονικής του δήμου Χίου, των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, παλαιών Πολεμιστών, των Οδηγών και Προσκόπων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, των μαθητριών και των μαθητών της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού, καθώς και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ. Με το πέρας της παρέλασης θα παρατεθεί δεξίωση από το δήμο Χίου στο δημαρχιακό μέγαρο για τις αρχές και το κοινό.
- Ώρα 17.00: Εσπερινός στον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην πόλη της Χίου
- Ώρα17.30: Λιτάνευση της ιεράς εικόνας Παναγίας Ευαγγελιστρίας ανά τις οδούς της πόλης και τέλος
- Ώρα 18.15: Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος.
Τελετάρχης έχει ορισθεί ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνος του τμήματος Αθλητικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου κ. Νικήτας Παναγιώτης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ