23.8.2012 17:28

Ο εμπαιγμός των μαστιχοπαραγωγών "ξεκίνησε ήδη"

Πριν ακόμη κοπάσει η πύρινη καταιγίδα που κατέστρεψε το ιστορικό νησί της Χίου η κυβέρνηση άρχισε τις εκπτώσεις στην αποκατάσταση των παραγωγών αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα των μαστιχοπαραγωγών, σημειώνει σε δήλωσή του ο συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και βουλευτής Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου.
Οι "εκπτώσεις" αφορούν στο γεγονός ότι "οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ, ενώ καταγράφουν όλες τις ζημιές, δεν καταχωρούν ως δικαιούχους αποζημίωσης τους κατοίκους εκείνους που μέσα από την αγροτική απασχόληση εξασφαλίζουν ένα συμπληρωματικό εισόδημα και που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών. Μια τέτοια αντίληψη μπορεί για τους εκτιμητές να είναι σύμφωνη με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, για την κυβέρνηση όμως δείχνει την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας.
Η μαστιχοκαλλιέργεια στη Χίο αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό της οικονομικής δραστηριότητας και με τη σημερινή καταστροφή, αν δεν υπάρξει άμεση ανακούφιση όλων των πληγέντων ενδέχεται το νησί να οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους κατοίκους. Οφείλει άμεσα η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει από τώρα τη θέση της και να αναλάβει τη δέσμευση για τη κάλυψη όλης της ζημιάς και όλων των παραγωγών"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ