7.1.2013 14:22

Ο έχων δύο χιτώνας…. δεν δίνει κανένα

• ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η Ι.Μ. ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

 

Το θέμα της παραχώρησης  γης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής ακίνητης περιουσίας από την εκκλησία στον κόσμο για αξιοποίηση, είναι καυτό και γι’ αυτό μάλλον ο Σεβασμιώτατο Μάρκος λέει «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο», αφού η πλειοψηφία των ιερέων αντιτίθεται έντονα σε κάθε προοπτική αυτού του είδους.                   

Η Ιερή Μητρόπολη Χίου δεν προτίθεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να παραχωρήσει εκκλησιαστική γη  σε αγρότες ή άπορους για να την καλλιεργήσουν, ακολουθώντας  το παράδειγμα του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Ιερώνυμου.                                                             

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Μάρκος, απαντώντας σε ερώτημα του «π»,  δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία τέτοια ενέργεια, επισημαίνοντας ότι «η δήλωση του Αρχιεπισκόπου αφορά μόνο τις εκτάσεις που διαχειρίζεται η Κεντρική Υπηρεσία της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ) και δεν έχει καμία δυνατότητα ισχύς σε άλλες Μητροπόλεις εκτός Αθηνών».

Η πρόταση Ιερώνυμου θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της  Διαρκούς Ιεράς Σύνοδου που αρχίζει από σήμερα, πάντα με τη διευκρίνιση ότι αφορά μόνο τις εκτάσεις που διαχειρίζεται ΕΚΥΟ.

Ακίνητα                                                                                                                      

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει αναφερθεί, κατ' επανάληψη, στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αφού όμως προηγηθεί η αποδέσμευση της. Ακόμη, περισσότερα από 100 μεγάλα ακίνητα που βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να είναι δεσμευμένα, παρά το ότι υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις υπέρ της αποδέσμευσής τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πριν 2 ημέρες

SUPER FALL OFFERS στα Entos