2.8.2012 9:54

Ο δρόμος της … μουρμούρας

-ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΑΚΤΗ

Σολομώντεια προσωρινή  λύση έδωσε η δημοτική αρχή Χίου, στο πρόβλημα του κυκλοφοριακού  κλεισίματος  της προκυμαίας του Καταρράκτη, που έχει διχάσει και ταλαιπωρεί  το χωριό. Εφαρμόζοντας τη λύση του «αυγού του Κολόμβου» και παραμερίζοντας προστατευτικά το Λιμενικό Ταμείο, που έχει την ευθύνη ρύθμισης της  κυκλοφορίας στις λιμενικές ζώνες, αντί να κλείσει την προκυμαία, όπως ζητούν το τοπικό συμβούλιο και  οι περισσότεροι κάτοικοι με υπογραφές, αποφάσισε να την αποφορτίσει κλείνοντας  όλους τους κάθετους δρόμους που οδηγούν  σ’ αυτήν.                  Με αυτή την επιλογή καλύπτονται όλοι νομικά και δεν δίνεται η δυνατότητα ανατροπής της απόφασης  από τον επαγγελματία που υποστηρίζοντας ότι το  αλιευτικό καταφύγιο του χωριού εντάσσεται στον απαγορευτικό νόμο περί λιμένων.    έχει απαιτήσει με εξώδικο διαμαρτυρία  από το Λιμενικό Ταμείο να μείνει ο δρόμος ανοικτός για να προστατευθεί επαγγελματικά.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, μετά την αντίδραση του επαγγελματία, αναγκάστηκε να ακυρώσει την πρώτη απαγορευτική απόφαση και να επιτρέψει την κυκλοφορία, μέχρι να διευκρινισθεί από το ΥΕΝ το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του χώρου.
Νομιμότητα
Την θέση των κατοίκων στήριξαν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο πρώην λιμενάρχης Στ. Μιχαϊλίδης που διαβεβαίωσε τον Στ. Φαρατζή ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία δεν αφορά τα αλιευτικά καταφύγια και τον συμβούλευσε να κλείσει το χώρο χωρίς κανένα ενδοιασμό.
Με πρόταση του ίδιου του Στ. Φαρατζή, ομόφωνα η δημοτική αρχή αποφάσισε  να αναλάβει τα ηνία και να δώσει την προσωρινή λύση, μέχρι να ληφθεί η γνωμοδότηση που θα ελευθερώνει τα χέρια του Ταμείου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ