13.2.2014 11:44

Ο δρόμος (προς ΧΥΤΑ) είχε τη δική του ιστορία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΧΙΟΥ

Την αναγκαιότητα αποπεράτωσης του δρόμου πρόσβασης προς τον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου με την επισήμανση ότι «αύριο μπορεί να είναι αργά για κάποιους εργαζόμενους του Δήμου», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων στον Δήμο.

Οι ίδιοι καυτηριάζουν το γεγονός ότι παρά τις υποσχέσεις των αιρετών της Χίου ο δρόμος συνεχίζει να αποτελεί καρμανιόλα για τα διερχόμενα οχήματα με ότι αυτό συνεπάγεται για τα πληρώματα των απορριμματοφόρων.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Όταν περιχαρείς και απαστράπτοντες οι τοπικοί άρχοντες της Αυτοδιοίκησης εγκαινίαζαν πέρυσι τον πολλά υποσχόμενο ΧΥΤΑ της Νότιας Χίου, είχαν λησμονήσει μια μικρή αλλά πολύ βασική λεπτομέρεια. Δρόμος πρόσβασης στο ΧΥΤΑ πολύ απλά δεν υπήρχε. Ή για να ακριβολογούμε, ο υφιστάμενος δρομίσκος που οδηγούσε στο εργοτάξιο, σχεδιασμένος κάποτε να καλύψει τις ανάγκες των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, συνιστούσε καρμανιόλα για τους καθημερινά διερχόμενους οδηγούς και τα πληρώματα των βαρέως κυβισμού απορριμματοφόρων οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου της Χίου.   

Δεν είναι στις προθέσεις μας να αναλύσουμε στην παρούσα ανακοίνωση όλα τα κακώς κείμενα που συνθέτουν το σημερινό αδιέξοδο στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί της Χίου.

Πρόθεση μας όμως είναι να επισημάνουμε για πολλοστή φορά - προς κάθε αρμόδιο - την αναγκαιότητα αποπεράτωσης του δρόμου πρόσβασης στο ΧΥΤΑ.

Άμεσα, χωρίς νέα ανεκπλήρωτα χρονοδιαγράμματα και δαιδαλώδεις  καθυστερήσεις.

Τώρα, γιατί ίσως αύριο να είναι πλέον πολύ αργά για κάποιους από τους συναδέλφους μας.

Ο όρος «το επόμενο χρονικό διάστημα (sic)»  που επικαλέστηκαν οι αρμόδιοι για την αποπεράτωση του δρόμου ξεπέρασε ήδη τον ένα ημερολογιακό χρόνο. Η έννοια του χρόνου όταν πρόκειται για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι αφηρημένη. Έτσι δεν είναι κύριοι Δήμαρχε και αρμόδιε θεματικέ Αντιπεριφερειάρχη;»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ