11.2.2016 11:39

"Ο Δήμαρχος δεν είναι μάνατζερ σε ανώνυμη εταιρεία"

Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. ΑΙΤΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της δημοτικής αρχής εξαπολύει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α Δήμου Χίου  με αφορμή την επικείμενη πώληση του Αίπους και της μεταβίβασης πολλών δημοτικών ακινήτων "φιλέτων" στη Μονομετοχική Α.Ε..

 

Εκφράζοντας την αντίθεσή του  στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την μεταβίβαση  ακινήτων “φιλέτων” στην «Μονομετοχική Α.Ε.» του Δήμου στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. σημειώνει:  "Με πρόφαση την έλλειψη προσωπικού  και τις χρονοβόρες διαδικασίες που διασφαλίζουν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια αντιπαραθέτει ότι πλεονέκτημα του εγχειρήματος είναι οι “ευέλικτες” διαδικασίες που ακολουθεί η ανώνυμη εταιρεία  και τα οικονομικά οφέλη που  τυχόν  προκύπτουν .

Είναι όμως γνωστό  ότι κάθε μορφή επιχειρήσεων που οι Δήμοι συνέστησαν κατά το παρελθόν και είχαν  «ΕΥΕΛΙΚΤΗ» μορφή,  δημιούργησαν  ΜΟΝΟ χρέη!!! τα οποία κλήθηκαν να καλύψουν κατά καιρούς οι δημότες βάζοντας το χέρι βαθειά στην τσέπη.

            Είναι πρόκληση σε αυτή την δεινή οικονομική κατάσταση να βαφτίζουμε «ευελιξία» το δούναι και λαβείν προς όφελος άλλων εκτός των δημοτών.

            Φαίνεται ότι η διαφάνεια στο Δήμο που αποτέλεσε μεγάλο μέρος του προεκλογικού  προγράμματος της δημοτικής αρχής  σταμάτησε να την απασχολεί ,όπως σταμάτησε να την απασχολεί και  η “ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων” αφού σε πολλές περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν καμία ενημέρωση και  δεν υπολογίζεται η άποψή τους.

  • Είναι πλέον καιρός  ο Δήμαρχος να προασπίσει  τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και να σεβαστεί την μνήμη των δημοτών  που άφησαν  την περιουσία τους  για να την αξιοποιήσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
  • Είναι πλέον καιρός η Δημοτική Αρχή  με τις προθέσεις της να σταματήσει να αυθαιρετεί και να αποφασίζει ερήμην των συμπολιτών προβαίνοντας σε συναλλαγές περιουσιακών της στοιχείων όπως φαίνεται σε πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ  που αφορούν το Τουριστικό χωριό του Αίπους.

Ο Δήμος σήμερα περισσότερο από  ποτέ έχει ανάγκη την περιουσία του για να είναι δυνατός και οικονομικά βιώσιμος και ο Δήμαρχος έχει  την υποχρέωση στα πλαίσια της διαχείρισης που έχει αναλάβει να τη διατηρήσει ως παρακαταθήκη και στις επόμενες γενιές.

 Ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση !!!

 Ο Δήμαρχος δεν είναι ΜΑΝΑΤΖΕΡ σε ανώνυμη εταιρεία!!!

Θα μας βρει απέναντι του!!! "

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ