24.2.2020 15:29

Ο Δήμος Χίου τιμά τον ήρωα Κωνσταντίνο Περρίκο

Ο  Δήμος Χίου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που αφορά  το Χιώτη ήρωα, Κώστα Περρίκο το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10 π.μ. στην Καλλιμασιά.

Στην προγραμματισμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση και Τρισάγιο στο χώρο της προτομής του Κώστα Περρίκου στην ομώνυμη οδό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η Κατάθεση Στεφάνων και η ομιλία από το Σμήναρχο Παντελή Βατάκη στο Πνευματικό Κέντρο «ΠΡΟΟΔΟΣ» Καλλιμασιάς.

Λίγα λόγια για τον Κώστα Περρίκο:

Ο Κώστας Περρίκος αποτελεί μία σημαντική προσωπικότητα του νησιού μας. Γεννήθηκε τον Απρίλη του 1905 στο χωριό Καλλιμασιά της Χίου  και εκτελέσθηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής το 1943. Ο βίος του ήταν δύσκολος από τα παιδικά του χρόνια έως και τον μαρτυρικό του θάνατο.  Απέκτησε τρία παιδιά με την Μαρία το γένος Δεληγεώργη.

Ο Κώστας Περρίκος ήταν δημοσιογράφος, εργάτης, έμπορος, στρατιώτης και ρήτορας. Μισούσε  τους δυνάστες της πατρίδας και προστάτευε τους αδυνάτους. Περιφρονούσε το θάνατο και αυτοσκοπός της ζωής του ήταν ο αγώνας για την Ελλάδα, την οποία λάτρευε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ