22.4.2021 15:08

Ο Δήμος Χίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Η 22η Απριλίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους καθώς τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, η οποία μας υπενθυμίζει το καθήκον για την προστασία και το σεβασμό προς το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, στηρίζει και υιοθετεί στρατηγικές πράσινης ανάπτυξης, αειφορίας και βιωσιμότητας. 

Ειδικότερα, σύντομα θα εγκαινιαστεί το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στη διαχείριση των απορριμμάτων και την προώθηση της ανακύκλωσης, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Επιπροσθέτως, προ των πυλών βρίσκεται η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση καθώς αναμένεται η προμήθεια των πρώτων τριών ηλεκτροκίνητων λεωφορείων αλλά και το Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες μετακίνησης στους πεζούς και τους ποδηλάτες, αναβαθμίζοντας συγχρόνως τις μεταφορές. 

Ο στρατηγικός στόχος όλων των παραπάνω ενεργειών και της γενικότερης πράσινης πολιτικής που σχεδιάζει ο Δήμος Χίου είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η υπεύθυνη μετακίνηση και η προώθηση της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης. 

Ας μη λησμονούμε ότι το περιβάλλον είναι το μεγάλο μας σπίτι και η εγγύηση για ένα βιώσιμο και ποιοτικό μέλλον!

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ