9.9.2014 20:31

Ο βραχονησιώτης

Την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής του Τμήματος Φυσικής Ιατρικής του νοσοκομείου «Σωτηρία»  Μάνος Μπρεντάκος πέτυχε ένα ρεκόρ. Με την επίσκεψη του στα Ψαρά ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος του στόχου του να επισκεφθεί όλα τα κατοικημένα νησιά της Ελλάδας.

Στη Χίο έχει έλθει άλλες τρείς φορές. Στις δύο από αυτές έχει συμμετάσχει στον αγώνα δρόμου του γύρου των Οινουσσών, ως ερασιτέχνης αθλητής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων Έχει τρέξει από 800μ. έως Μαραθώνιους και υπερ-μαραθώνιους 103.000 μέτρων.

Είναι μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, του διοικητικού συμβουλίου που διοργανώνει το «Σπάρταθλον» και  διαβάζει πολύ λογοτεχνία.

Από το 2004 με την ομάδα των φίλων του έβαλαν στόχο να επισκεφθούν όλα τα κατοικημένα νησιά και τις βραχονησίδες, αφιερώνοντας ξεχωριστά κάθε φορά την επίσκεψη σε ένα ποιητή ή συγγραφέα.

«Περνάμε την ημέρα μας διαβάζοντας λογοτεχνία και ερευνώντας το περιβάλλον.  Με τα Ψαρά ολοκλήρωσα τις επισκέψεις μου σε όλα τα κατοικημένα νησιά. Έμεινα έκπληκτος από την ηρεμία της ζωής», συμπληρώνει.

Ο… Σ.Ε.Β

Τώρα απομένει η ολοκλήρωση του δεύτερου στόχου, να ολοκληρώσουν μαζί την ομάδα των φίλων του το 2004 και τις επισκέψεις με παραμονή μιας εβδομάδας, σε όλες τις βραχονησίδες Η αρχή έγινε το 2003, με την επίσκεψη και διαμονή στις βραχονησίδες Παξιμάδια, στο Λυβικό πέλαγος κάτω από την Κρήτη.

«Ονομαζόμαστε Σ.Ε.Β, αλλά δεν είμαστε βιομήχανοι», λέει χαμογελώντας.

«Σύλλογος Εραστών Στίβου, ή απλά Βραχονησιώτες. Τρεφόμαστε με ψάρεμα, ρίζες φυτών και καρπούς. Ζούμε σαν Ροβινσώνες και τα καταφέρνουμε καλά έως τώρα. Ταξίδι είναι η επαφή με το περιβάλλον και τον κόσμο. Έχω μετανιώσει για πολλές επιλογές μου, αλλά όχι για τα ταξίδια. Ο Καζαντζάκης έχει γράψει ότι η μεγαλύτερη λαχτάρα της ζωής του είναι το ταξίδι».

Δεν θα ξαναπάει στα Αντικύθηρα, αγαπά τη Σαντορίνη για το γεωλογικό της πλούτο, αλλά όχι για διακοπές. Ιδανικά για διακοπές θεωρεί τα Ψαρά και τη Χίο, γι’ αυτό θα μας επισκεφθεί και πάλι σύντομα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ