7.2.2022 10:26

Ο αγώνας κατά της δομής στο Θόλος, στο Σουηδικό Ραδιόφωνο

Εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου, συναντήθηκαν με δημοσιογράφο του " Sveriges Radio" (Κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας) εκφράζοντας τις πάγιες θέσεις της συντονιστικής και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του νησιού μας.

"Καμία υπερδομή φυλακή της ΕΕ και της κυβέρνησης πάνω στο νησί μας, πλην ενός αναγκαίου χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Τόσο οι πρόεδροι των χωριών Συκιάδας και Λαγκάδας , όσο και μέλη της συντονιστικής αλλά και οι κάτοικοι των χωριών , εξέφρασαν τις βασικές μας θέσεις ότι δε στοχοποιούμε ανθρώπους , αλλά τις πολιτικές εγκλωβισμού .

Έγινε καθαρό ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με μια τέτοια προοπτική δεσμοφύλακα , όσο και αν η κυβέρνηση επιστρατεύει θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να προχωρήσει στην ασύλληπτου κόστους κατασκευή των υπερδομών , χωρίς καμία έγκριση της τοπικής κοινωνίας και των κορυφαίων θεσμικών της οργάνων του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και τους εφιάλτες της κυβέρνησης και του υπουργού της, αλλά ούτε τα προσχήματα πλέον δεν μπορούν να κρατήσουν .Καταστρατηγούν κάθε έννοια δικαίου, αφού με αυταρχικό τρόπο ψηφίζουν τροπολογίες ,παρακάμπτοντας κάθε ισχύουσα πολεοδομική, περιβαλλοντική και απαραίτητη αδειοδότηση προκειμένου να επιτύχουν τα καταστροφικά σχέδια τους. Εφτασαν στο σημείο αυταρχικά να παρατείνουν την “κατάληψη” της ΒΙΑΛ η οποία θα έκλεινε σύμφωνα με τις διθυραμβικές δηλώσεις του κ. ΜΑΤαράκη το Πάσχα του 2021!!!

Συνεχίζουμε με δύναμη στον κοινό μας στόχο , αφήνοντας στην άκρη την κυβερνητική χολή , αφού γνωρίζουμε , ότι σε τούτα δω τα μάρμαρα κακία σκουριά δεν πιάνει . Δίπλα μας είναι ο Χιώτικος λαός που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, να περιφρουρούμε το χώρο και να απαντήσουμε σθεναρά στις εισβολές κυβέρνησης και ΕΕ που επιδιώκουν να αποφασίζουν χωρίς εμάς για μας.

Η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων Χίου στηρίζει την σημερινή κινητοποίηση των συναγωνιστών μας στην Λέσβο", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Θόλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ