8.6.2016 16:45

Ντόμινο παραιτήσεων στον Συνεταιρισμό των Νενήτων

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν. ΛΥΜΠΕΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σταματημό δεν φαίνεται να έχουν οι αναταράξεις στα διοικητικά της Ε.Μ.Χ. που έρχονται ως επακόλουθο της αναγκαστικής παραίτησης των Ν. Λυμπέρη και Κ. Νεαμονίτη λόγω επαγγελματικού ασυμβίβαστου.

Ο Ν. Λυμπέρης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου στον συνεταιρισμό των Νενήτων και την παραίτηση του ακολούθησε κι εκείνη του αντιπρόεδρου του συνεταιρισμού, Π. Τάτση. Κι ενώ το Διοικητικό συμβούλιο του τοπικού συνεταιρισμού θα συνεδρίαζε τη Δευτέρα το βράδυ για την αντικατάσταση των δυο μελών με τα αναπληρωματικά, η τρίτη παραίτηση, αυτή τη φορά του Ταμία, Δημοσθένη Μηνά, τίναξε στον αέρα τη διαδικασία και άφησε ακέφαλο τον συνεταιρισμό των Νενήτων.

Έμειναν δυο

Όπως δήλωσε στον «π» ο Δ. Χρουσάκης, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συνεταιρισμού που έμειναν, «επειδή παραιτήθηκε η πλειοψηφία του συμβουλίου, όπως προβλέπεται πρέπει να γίνουν ξανά εκλογές. Το πρόβλημα ήταν στα Νένητα επειδή ο Ν. Λυμπέρης που έπρεπε να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ήταν και πρόεδρος του Συνεταιρισμού. Όλο αυτό το διάστημα ο συνεταιρισμός υπολειτουργούσε, αφού λόγω της εκκρεμότητας που υπήρχε δεν είχε δικαίωμα υπογραφής. Τώρα, μετά και από τα τελευταία, δεν έχουμε καν συμβούλιο. Κάτι πρέπει να γίνει πάντως. Δεν ξέρω, ίσως η Ένωση διορίσει αναπληρωματικά μέλη μέχρι να γίνουν οι εκλογές» σημειώνει ο κ. Χρουσάκης .

Έκκληση για ψυχραιμία

Ο ίδιος κρίνοντας δυσμενώς τις εξελίξεις , αναφορικά με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης που οδηγήθηκαν σε παραίτηση, τόνισε ότι εφόσον ήξεραν πως υπήρχε ασυμβίβαστο δεν έπρεπε να είναι υποψήφιοι, ενώ για τους συγχωριανούς του που παραιτήθηκαν είπε ότι γύρισαν την πλάτη στον κόσμο που τους ψήφισε. «Ο Λυμπέρης δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, όμως οι υπόλοιποι έπρεπε να μείνουν. Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος, δεν το περίμενε από ένα διοικητικό συμβούλιο ότι θα τους πετάξει στην άκρη», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι: «αν κρατήσουν κάποιοι την ψυχραιμία τους,  θα βρεθεί κάποια λύση να προχωρήσουμε χωρίς εκνευρισμούς όλα βρίσκονται. Είναι μια περίοδος που μπαίνουμε στη νέα παραγωγή, έχουμε και μια γενική συνέλευση, μπορεί να βρεθεί λύση», κατέληξε κάνοντας έκκληση να επικρατήσει ψυχραιμία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ