26.10.2016 14:34

Ντόμινο οι εξεγέρσεις των προσφύγων;

ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΕ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ

Η πεποίθηση ότι όλες οι δομές φιλοξενίας του Βορείου Αιγαίου αποτελούν μεταξύ τους συγκοινωνούντα δοχεία θέτει σε αυξημένη επιφυλακή τις τοπικές αρχές. Τα επεισόδια που προηγήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα στα hotspot της Μόριας και της Σάμου εικάζουν ότι είναι πιθανό να εκδηλωθούν και στη Χίο, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για όσους διαμένουν σε ΒΙ.ΑΛ. και Σούδα, όσο και για όσους οι περιουσίες τους γειτνιάζουν με τις δομές φιλοξενίας.

Ήδη η παρουσία των Αστυνομικών στους δύο χώρους είναι σε συνεχή βάση, προκειμένου να επέμβουν όταν χρειάζεται, αν και όπως αναφέρουν στον «π»  υψηλόβαθμα αστυνομικά στελέχη η πρόληψη δεν είναι θέμα που αφορά μόνο την Αστυνομία.

«Υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ και στη Σούδα και στη ΒΙ.ΑΛ.. Όμως διμοιρίες υπήρχαν και στη Μυτιλήνη και στη Σάμο. Αν θέλει κάποιος να προξενήσει καταστροφές ή να βάλει φωτιά θα το κάνει. Το σημαντικό είναι εκτός των άλλων να υπάρχει παρουσία και της Πυροσβεστικής που θα επέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί άμεσα», ανέφερε το ίδιο στέλεχος στον «π».

Από την πλευρά τους πάντως στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου αναφέρουν ότι η παρουσία πυροσβεστικού οχήματος στη ΒΙ.ΑΛ., όπου ο κίνδυνος είναι αυξημένος εξαιτίας και της δραστηριοποίησης της ανακύκλωσης του Δήμου Χίου, είναι συνεχής ειδικότερα τις ημέρες που η επιφυλακή για γεγονότα είναι αυξημένη.

«Το όχημα της Υπηρεσίας βρίσκεται σε σημείο που δεν είναι αντιληπτό. Η παρουσία του καλοκαίρι ήταν συνεχής. Βρισκόμασταν εκεί πρωί και βράδυ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα», ανέφεραν στελέχη της Πυροσβεστικής στον «π».

«Κάνουμε τα πάντα για να προλάβουμε τα γεγονότα»

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής τονίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις μία εξέγερση είναι η πρόληψη.

«Δεν υπάρχει ανησυχία, υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα. Ναι, έχει παρατηρηθεί ότι τα επεισόδια στα γειτονικά νησιά επηρεάζουν και τη Χίο αλλά όχι πάντα. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα προβλήματα των μεταναστών και να τα επιλύσουμε προτού αποτελέσουν αφορμή για κάποια εξέγερση. Αυτό κάνουμε και με τη Σούδα τώρα. Αποφασίσαμε να απομακρύνουμε τις σκηνές από την παραλία και να μεταφέρουμε αυτούς τους ανθρώπους στη ΒΙ.ΑΛ. πριν ξεκινήσουν διαμαρτυρίες για τις συνθήκες διαμονής», ανέφερε ο κ. Καραμανής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ