4.11.2013 10:57

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Χίου: "Σε αδιέξοδο η Υγεία στο νησί"

Την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της Υγείας στο νησί, θίγει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ Χίου. Όπως επισημαίνει το μνημόνιο έφερε στο χείλος του γκρεμού την Παιδιατρική Κλινική αλλά και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του «Σκυλίτσειου» ενώ το Κέντρο Υγείας Πυργίου συγχωνεύεται με τις δομές του ΕΟΠΥΥ με το προσωπικό να τίθεται σε διαθεσιμότητα.

Αναλυτικά η ΑΔΕΔΥ αναφέρει:       

«Η εφιαλτική εικόνα της κατάρρευσης  και ιδιωτικοποίησης των δημοσίων συστημάτων Υγείας που επέβαλε το ΔΝΤ – Ε.Ε. σε μια σειρά χώρες και οδήγησαν στην δραματική μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης, είναι πλέον γεγονός και στην χώρα μας

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχωρά στην ολοκληρωτική διάλυση του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, οδηγούν σε συντάξεις πείνας.

Ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης με μεθοδευμένο στοχευμενο  και φασιστικό τρόπο επιτίθεται εναντίον όχι μόνο των  εργαζομένων, αλλά και συνολικότερα ενάντια του συνδικαλιστικού κινήματος, με απώτερο σκοπό να βάλει σε διαθεσιμότητα(τηλεοπτικές απολύσεις) υπαλλήλους κατά τις επιταγές της Τρόικας.

Στο Νοσοκομείο του νησιού μας η κατάσταση είναι το ίδιο τραγική όπως σ’ όλη την Ελλάδα.

Οι εργαζόμενοι βλέπουν καθημερινά το εισόδημα τους να συρρικνώνεται την εργασία τους να εντατικοποιείται και να υποβαθμίζεται και η  θέση τους να γίνεται επισφαλής.(Το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας αφορά   τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της περιφέρειας).Ένα μεγάλο τμήμα της Χιώτικης κοινωνίας αποστερείται του δικαιώματος να έχει πρόσβαση στο Νοσοκομείο.(Άνεργοι, ανασφάλιστοι, οικονομικά αδύναμοι, ευπαθείς ομάδες, κοινωνικά αποκλεισμένοι).Η αναμονή για εξετάσεις αίματος ξεπερνά τους 8 μήνες την στιγμή που στον ΕΟΠΥΥ (κτίριο ΙΚΑ) μηχανήματα και προσωπικό μάταια περιμένουν τα υλικά για να λειτουργήσουν ώστε να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.     Ο ΕΟΠΥΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΟΝ ΚΊΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ γεγονός που θα οδηγήσει στην απουσία οποιασδήποτε παροχής σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας.Οι υγειονομικές μονάδες όλης της χώρας, αλλά και του νησιού μας (Νοσοκομείο, ΕΟΠΥΥ) μεθοδευμένα απαξιώνονται και υπολειτουργούν ενώ την ίδια ώρα διοχετεύονται υπηρεσίες  σε ιδιώτες .

Η Παιδιατρική κλινική και η Μονάδα τεχνητού νεφρού απειλούνται με κλείσιμο παρ΄ όλες τις υποσχέσεις για το αντίθετο.

Το Κέντρο Υγείας Πυργίου συγχωνεύεται με τις δομές του ΕΟΠΥΥ, το προσωπικό μπαίνει σε διαθεσιμότητα και τα αγροτικά ιατρεία παραμένουν κενά.

Άμεσα καθήκοντα μας είναι: Να αγωνιστούμε για τις  δημόσιες με καθολικές  ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ δομές και υπηρεσίες υγείας , που θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες. Ανεξάρτητα από το εργασιακό τους καθεστώς , τη θρησκευτική τους επιλογή ή την καταγωγή τους, ή την οικονομική τους κατάσταση.

ΝΑ προασπίσουμε  το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ