3.7.2012 14:57

Νότης Μηταράκης: Η κοινωνία δεν έχει αντοχές και η κυβέρνηση έχει λίγο χρόνο για πράξεις

«Το στοίχημα είναι να επιτευχθεί σταθεροποίηση και ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή. Αυτή η κοινωνία έχει ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές της», τόνισε κατά την ομιλία του σε συνέδριο του Economist ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει λίγο χρόνο για να πράξει.
O κ. Μηταράκης επανέλαβε ακόμη ότι αδιαπραγμάτευτη θέση της κυβέρνησης είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής είναι αναγκαίο αλλά δεν είναι ικανό από μόνο του να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.
Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης «συζητάμε τις αναγκαίες τροποποιήσεις των όρων του προγράμματος, οι οποίες από μόνες τους δεν θα βελτιώσουν το πρόγραμμα, εάν δεν καταφέρουμε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα μας». 
Κομβικός στόχος, υπογράμμισε, είναι να έρθουν επενδύσεις και κεφάλαια στην Ελλάδα και η χώρα να γίνει φιλική στην επιχειρηματικότητα

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ