14.6.2022 11:22

«Νοσοκομείο Χίου... ώρα μηδέν»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Χίου

Θέλουμε να καταγγείλουμε για άλλη μία φορά, την ανυπαρξία κοινωνικής μέριμνας και οικονομικής ενίσχυσης στις δημόσιες δομές υγείας, αφού βιώνουμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που αφήνει να υποβαθμίζονται συνεχώς τα δημόσια νοσοκομεία. Μια πολιτική άκρως επικίνδυνη για τις ζωές μας! Πληροφορηθήκαμε ότι, δυστυχώς, βγήκε εκτός λειτουργίας και ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο της Χίου! Δεν λειτουργεί ο μαγνητικός, μήνες τώρα, ούτε ο μαστογράφος! Την εποχή που μας έχει τσακίσει η ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες, καλούμαστε να πληρώνουμε αδρά (όσοι ακόμα μπορούν) τις ιδιωτικές δομές υγείας, καθώς οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν. Ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας και καλούμε τον Χιώτικο λαό να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε όλα αυτά τα αυτονόητα που μπορούμε να έχουμε σήμερα, μεταξύ των οποίων είναι:

Άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου με στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό.

Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με προσωπικό και προσλήψεις στα κέντρα υγείας για να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο και να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες που πρέπει, έτσι όπως πρέπει. 

Να παρθούν μέτρα για την ακρίβεια, να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α στα είδη κατανάλωσης, να μειωθούν όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ