8.4.2016 9:15

Νοσηλευτική ημερίδα από το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου

Ημερίδα με θέμα «1η Νοσηλευτική Ημερίδα Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο», θα πραγματοποιήσει η δ/νση νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χίου την Τετάρτη 13 Απριλίου στο Ομήρειο.

Η Νοσηλευτική Ημερίδα συνδιοργανώνεται με το 1ο Περιφερειακό Τμήμα Αττικής & Νήσων του Αιγαίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. Συγχορηγός της Ημερίδας είναι ο Σύλλογος Εργαζομένων «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες υγείας και ανοιχτή για το ευρύ κοινό. Η θεματολογία και τα κλινικά φροντιστήρια της ημερίδας καλύπτουν τόσο το εσωτερικό πλαίσιο του νοσοκομείου, στην καθημερινή κλινική άσκηση των επαγγελματιών υγείας, όσο και το εξωτερικό πλαίσιο σε επίπεδο κοινότητας.

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει δύο ομιλίες σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος.

1. «Συσχέτιση της λανθασμένης οδικής συμπεριφοράς με την πρόκληση των τροχαίων ατυχημάτων», με ομιλητή τον κ. Αραπατζή  Ιωάννη, Αστυνομικό Υποδιευθυντή -  Διοικητή Τροχαίας Χίου.

2. «Διαχείριση υγειονομικής περίθαλψης μεταναστών – προσφύγων στα κέντρα υποδοχής», με ομιλητή τον κ. Παντελάρο Νικόλαο, Ειδικό Γαστρεντερολόγο, Γιατροί του Κόσμου, Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων «HELPE village».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τρεις στρογγυλές τράπεζες στις οποίες συμμετέχουν νοσηλευτές από το Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο» και αντιπροσωπία νοσηλευτών από το  1ο Περιφερειακό Τμήμα Αττικής & Νήσων του Αιγαίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Η πρώτη στρογγυλή τράπεζα αναφέρεται στα «Λοιμώδη και μεταδοτικά νοσήματα στο χώρο του νοσοκομείου» και περιλαμβάνει τέσσερις εισηγήσεις.

1. «Η διαχείριση ασθενή με πολυανθεκτικό μικρόβιο σε Παθολογική κλινική», με ομιλήτρια την κα Πιτσικούλη Άννα (Νοσηλεύτρια, Παθολογική Κλινική, Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο»).

2. «Βασικές αρχές μετάγγισης – Νοσηλευτικές ευθύνες», με ομιλήτρια την κα  Σωτηρίου Άννα (Νοσηλεύτρια, Προϊσταμένη Τμήματος Αιμοδοσίας Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο»).

3. «Μέτρα πρόληψης ιογενών λοιμώξεων και η διαχείρισή τους σε αιμοκαθαριζόμενους ασθενείς», με ομιλήτρια την κα Κυδωνάκη Σοφία (Νοσηλεύτρια, Προϊσταμένη Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο»).

4. «Triage process και αντιμετώπιση ασθενή με μολυσματική νόσο στο χώρο του Τ.Ε.Π.», με ομιλήτρια την κα Λεπίδου Μαρία (Νοσηλεύτρια, M.Sc, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο»).

Η δεύτερη στρογγυλή τράπεζα αναφέρεται στις «Διεπιστημονικές παρεμβάσεις στο πεδίο της κοινοτικής νοσηλευτικής» και περιλαμβάνει τέσσερις εισηγήσεις.

1. «Ο ρόλος του νοσηλευτή στην εκπαίδευση ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια», με ομιλήτρια την κα Μανωλάκη Μαρία  (Νοσηλεύτρια, Προϊσταμένη Καρδιολογικής Κλινικής Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο»).

2. «Εφαρμογή προγράμματος Αγωγής Υγείας & Πρώτων Βοηθειών στα Δημοτικά Σχολεία του νομού Χίου», με ομιλήτη τον κ. Πολυκανδριώτη Τζαννή (Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας, M.Sc, Ψυχιατρικός Ξενώνας Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο»).

3. «Ο ρόλος της κοινωνικής υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο σε περίοδο ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης», με ομιλήτρια την κα Τσεκούρα Ελένη (Κοινωνική Λειτουργός, Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο»).

4. «Εμβολιαστική κάλυψη πληθυσμού στο νομό Χίου», με ομιλήτρια την κα Καρατόπη Τριανταφυλλιά (Επισκέπτρια Υγείας, Π.Ε.Δ.Υ., Κέντρο Υγείας Πυργίου).

Η τρίτη στρογγυλή τράπεζα έχει θέμα τις «Τρέχουσες επαγγελματικές εξελίξεις στο νοσηλευτικό χώρο». Συντονιστές θα είναι ο κ. Αβραμίδης Γεώργιος (Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας, M.Sc, Ψ.Ν.Α. «Δαφνί», Μέλος Συμβουλίου Κεντρικής Διοίκησης  Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος), ο κ. Κούρτης Γεώργιος (Νοσηλευτής, M.Sc., Διευθυντής Γραφείου Εκπαίδευσης, ΚΕΚ, Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Η Σωτηρία", Μέλος 1ου Περιφερειακό Τμήμα Αττικής και Νήσων του Αιγαίου), η κα Μπελαλή Κωνσταντία (Νοσηλεύτρια, M.Sc., Ν.Π.Α. «Αγία Σοφία»,  Γραμματέας Συμβουλίου Κεντρικής Διοίκησης Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Γενική Γραμματέας 1ου Περιφερειακό Τμήμα Αττικής και Νήσων του Αιγαίου) και ο κ. Πιστόλας Δημήτριος (Νοσηλευτής, M.Sc., Ph.D, Συντονιστής Μεταμοσχεύσεων, Α΄ Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσων, Γ.Ν.Α. "Ο Ευαγγελισμός", Αντιπρόεδρος Α’ Συμβουλίου Κεντρικής Διοίκησης Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Πρόεδρος 1ου Περιφερειακό Τμήμα Αττικής και Νήσων του Αιγαίου).

 

Τέλος η Νοσηλευτική Ημερίδα περιλαμβάνει δύο κλινικά φροντιστήρια.

1. «Ο εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου», με συντονιστές τον κ. Κουτσουράκη Δημήτριο (Νοσηλευτής, M.Sc, Προϊστάμενος Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο») και τον κ. Πολυκανδριώτη Τζαννή (Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας, M.Sc, Ψυχιατρικός Ξενώνας Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο»). Το κλινικό φροντιστήριο απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας και στο ευρύ κοινό (γονείς – εκπαιδευτικούς) και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στις 18:00 μ.μ. – 20:30 μ.μ., στο «Ομήρειο» Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου.

2. «Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδισμού», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, με εκπαιδευτές τον κ. Πολυκανδριώτη Τζαννή (Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας, M.Sc, Ψυχιατρικός Ξενώνας Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο», Director CPR/AED, Μέλος Πειθαρχικού Συμβουλίου  Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης) και τον κ. Τσέτσερη Θεόδωρο (Νοσηλευτής, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο», Εκπαιδευτή CPR/AED). Απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας του Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο» (25 άτομα) και θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου 2016, στις 18:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ., στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο».

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ