4.11.2012 22:56

Νόμος είναι η φοιτητική κατάληψη

• ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ SERVER ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Σε ανεξέλεγκτο άντρο ανομίας έχουν μετατραπεί και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, με τους φοιτητές να ασκούν δική τους πολιτική και να καταργούν τους νόμους που ψηφίζει το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ούτε ηλεκτρονικά δεν μπόρεσαν να εκλεγούν την Παρασκευή τα νέα Συμβούλια Διοίκησης, αφού σε όλα τα τμήματα του Παν. Αιγαίου, με αποφάσεις των γενικών φοιτητικών συνελεύσεων οι φοιτητές προχώρησαν σε κατάληψη. Την ίδια ώρα τίθονταν εκτός λειτουργίας ο server του ιδρύματος, καθιστώντας αδύνατη την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Στην ουσία οι φοιτητές, με την επίδειξη δύναμης, για άλλη μια φορά, στέλνουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι τα Πανεπιστήμια τελούν υπό μόνιμη κατάληψη της δικής τους εξουσίας, ως χώροι όπου νόμος είναι η φοιτητική απόφαση.
 
Τη Δευτέρα η απόφαση
Η κατάληψη  στο  Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων συνεχίστηκε μέχρι και την Κυριακή. Τη Δευτέρα οι φοιτητές θα αποφασίσουν εκ νέου για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων, αν και όπως σημείωσαν στον «π»:  «Πρέπει να συνεχιστούν. Πρέπει να αποτραπεί η εκλογή του Συμβουλίου Διοίκησης, που σηματοδοτεί το τέλος του Πανεπιστημίου, όπως το γνωρίζουμε ως σήμερα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ