8.4.2015 11:00

Νομικές ενέργειες μέχρι την τελευταία στιγμή

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ- ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟ

Τον ανένδοτο έχουν κηρύξει Δήμος και περίοικοι Αγίου Μάρκου και Ερειθιανής αναφορικά με τη διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου το βράδυ του Σαββάτου.

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ μεταξύ όλων των εμπλεκομένων για το έθιμο, αλλά κυρίως για να καμφθούν οι αντιστάσεις των κατοίκων αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας, αρχικά έδειξε ότι η χρυσή τομή βρέθηκε, ωστόσο σήμερα το πρωί οι καταστάσεις επέστρεψαν στο αρχικό τους επίπεδο. Ο κάτοικος που έχει προσφύγει και με εξώδικο στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία, αρχικά συμφώνησε με τις δεσμεύσεις του Δήμου, όμως χθες δεν άφησε τα συνεργεία να καλύψουν το σπίτι του με συρματόπλεγμα, ζητώντας γραπτές εγγυήσεις.

Κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει και το πρόβλημα δείχνει και πάλι αξεπέραστο.

Από την πλευρά τους τα συνεργεία των ρουκετών υποστηρίζουν για άλλη μια φορά ότι το θέμα πρέπει να λυθεί και ζητούν από το Δήμο να αναλάβει να κλείσει τις ανοικτές εκκρεμότητες. Παρόλα αυτά, το θέμα για τους ίδιους θεωρείτε μη λήξαν  και τονίζουν ότι υπό τέτοιες συνθήκες δεν θα κατέβουν στο έθιμο.

 «Μέχρι και το Σάββατο θα κάνω μηνύσεις»

Ο κάτοικος του Βροντάδου που προσέφυγε τη Δευτέρα κατά του ρουκετοπόλεμου, αρνούμενος να δεχθεί τα μέτρα ασφαλείας στο σπίτι του, δηλώνει εκ νέου ότι μέχρι και το Σάββατο θα συνεχίσει με κάθε νόμιμο μέτρο τον αγώνα για να προστατέψει την ιδιοκτησία του. «Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω. Αν υπάρξουν γραπτές δεσμεύσεις από το Δήμο ας έρθουν να φτιάξουν τα μέτρα ασφαλείας, αν όχι, εγώ θα αντιτίθεμαι μέχρι και το τελευταίο λεπτό», ανέφερε στο politischios.gr. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ