18.5.2016 16:11

ΝΟΔΕ Χίου: «Η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α., ισούται με ύφεση»

Την παρέμβαση της ΝΟΔΕ Χίου προκαλούν τα δημοσιεύματα για την επικείμενη μείωση του Φ.Π.Α. στα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε λιγότερο από ένα μήνα.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση: «Η κατάργησητων μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στανησιά του Βορείου Αιγαίου δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα στην εθνική οικονομία. Αντίθετα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία των νησιών, πλήττοντας καίρια τη νανταγωνιστικότητά τους, τον τουρισμό τους  και υπονομεύοντας κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

Είμαστε αντίθετοι σε μέτρα που δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και οδηγούν τα νησιά μαςσε ύφεση  και τους κατοίκους τους σε απόγνωση.

Τα νησιά μας τον τελευταίο χρόνο δοκιμάζοντα ιέντονα από το μεγάλο κύμα προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών με αποτέλεσμα να έχουν δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα τόσο στον τουρισμό τους όσο και στην οικονομία τους γενικότερα.  Με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ τα νησιά μας θα οδηγηθούν σε νέο οικονομικό αδιέξοδο απωθώντας κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιάμας πρέπεινα παραμείνει όχι μόνο  ως ελάχιστο αντιστάθμισμα των αρνητικών συνεπειών της  νησιωτικότητας και των μεγάλων προσφυγικών ροών που έχουμε δεχθεί αλλά πρωτίστως για εθνικούςλόγους»

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ