15.7.2013 17:17

Το νησί της ηρεμίας, του μπουρλώτου και των έργων

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΨΑΡΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Θετική εξαίρεση στον κανόνα της οικονομικής δυσπραγίας και αντιπαραγωγικότητας έργων αποτελούν τα Ψαρά. Ένας ΟΤΑ που η  οικονομική υγεία, ευρωστία και αυτοδυναμία που έχει κατακτήσει, του επιτρέπει να ολοκληρώνει τα συνεχιζόμενα έργα, να  χρηματοδοτεί από ίδιους πόρους του τακτικού προϋπολογισμού τα περισσότερα νέα, να ολοκληρώνει τις μελέτες, να προωθεί για ωρίμανση όποιες χρειάζεται και να παλεύει για να τα εντάξει όποια χρειάζεται σε κατασκευαστικά προγράμματα.

Ταμειακή Υπηρεσία

Ο δήμαρχος Κώστας Βρατσάνος κατάφερε μόλις πέρσι να δημιουργήσει Ταμειακή Υπηρεσία που του δίνει τη δυνατότητα να οργανώνει, να προωθεί και να ελέγχει καλύτερα τα πάντα.

«Πρέπει να μας βοηθήσει η πολιτεία να εντάξουμε τα έργα που προγραμματίζουμε σε προγράμματα, είμαστε ένας δήμος απόλυτα υγιής οικονομικά, ο πρώην δήμαρχος Μανώλης Αγαπούσης μας άφησε καλή κληρονομιά, στόχος μας είναι να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη ζωή των συμπολιτών μας και να προσελκύσουμε τουρισμό χωρία να αλλοιώσουμε το περιβάλλον μας».

1. Βενζίνη τράνζιτ.

Το μεγάλο πρόβλημα που λίμναζε για το νησί, φαίνεται ότι λύνεται. Ένας ομογενής Ψαριανός, Ελληνοαμερικάνος ενδιαφέρεται να αναλάβει το βενζινάδικο, που θα μπορεί πλέον να διαθέτει και τράνζιτ βενζίνη στους ενδιαφερόμενους.

2.  Αρχοντίκι – Μοναστήρι

Για να αναπτυχθεί ο θεματικός τουρισμός πρέπει να δημιουργηθούν καλές υποδομές. Σε μια από αυτές στοχεύουν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου από το αρχαιολογικό πάρκο του Αρχοντικιού έως μοναστήρι της Παναγιάς, με προϋπολογισμό 340.000 από τον τακτικό προϋπολογισμό.

3. Επισκευή φάρου

Το έργο της επισκευής του παλιού φάρου, έχει δημοπρατηθεί με πιστώσεις

500.000 ευρώ από τακτικούς πόρους.

4. Γλύστρα στο Γιαννάκο

Το Λιμενικό Ταμείο έχει αναλάβει την κατασκευή χώρου ελλιμενισμού στην περιοχή της γλύστρας Γιαννάκου για να δένουν και εκεί πλοία όταν χρειάζεται, με προϋπολογισμό 11.000 ευρώ.

5. Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων

12.000 ευρώ έχουν διατεθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό για την επισκευή των δαπέδων των αθλητικών εγκαταστάσεων των γηπέδων 5Χ5, μπάσκετ και των αύλειων χώρων των σχολείων.

6. Επισκευή ελικοδρομίου

Το έργο της επισκευής του ελικοδρομίου έχει δημοπρατηθεί με  45.000 ευρώ από ίδιους πόρους.

7. Σπιτάλια – παραλίες

Δημοπρατείται σύντομα το έργο που θα ενώσει οδικά τα Σπιτάλια με τις παραλίες του νησιού. Κόστος  156.000 ευρώ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ

8. Επισκευή Αγ. Νικολάου

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωράει το μεγάλο έργο της επισκευής του Αγ. Νικολάου με πιστώσεις 1.570.000 που έχει διαθέσει το ΥΠ.ΠΟ. Πρόσφατα εγκρίθηκαν ακόμη 300.000 για την συντήρηση του τέμπλου.

9. Μπούρτζι

Στο μπούρτζι συγκεντρώθηκαν και το στολίζουν τα κανόνια που ήταν διάσπαρτα στο χώρο, με κόστος 6.500 ευρώ. Είναι η πρώτη θαυμάσια εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες όταν κατεβαίνουν από το πλοίο.

10. Βιβλιοθήκη Κοτρώζου

 Η κατασκευή της βιβλιοθήκης Κοτρόζου κόστισε 85.000 ευρώ και εγκαινιάστηκε στις 30 Ιουνίου. Οι πιστώσεις του εξοπλισμού καλύφθηκαν με χορηγία 45.000 ευρώ από την οικογένεια των δωρητών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ