28.4.2016 14:26

«Το νησί βιώνει το δικό του δράμα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ακόμα μία καταδίκη της επίθεσης κατά μελών της «Λάθρα;» εκδόθηκε, αυτή τη φορά από την «Πρωτοβουλία Πολιτών Χίου» στην οποία γίνεται λόγος για κλιμάκωση της τρομοκράτησης και του εκφοβισμού.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση

«Ενώ διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, το νησί μας βιώνει τις τελευταίες μέρες το δικό του δράμα.

 Μόλις λίγες μέρες από τα γεγονότα του εφιαλτικού διημέρου και στη Χίο οι προκλήσεις συνεχίζονται ,με συνεχείς επιθέσεις και κροτίδες ενάντια σε συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό. Επειδή προφανώς δεν έχουμε να κάνουμε με παιδικά πασχαλινά παιχνίδια με μπομπάκια , αλλά με κλιμάκωση του κλίματος τρομοκράτησης και εκφοβισμού, η «Πρωτοβουλία Πολιτών Χίου» καταδικάζει κατηγορηματικά τις επικίνδυνες αυτές εξελίξεις και καλεί όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα, να αναλάβουν, έστω και καθυστερημένα, τις ευθύνες τους.

Η διασφάλιση της ελεύθερης έκφρασης και κοινωνικής δραστηριοποίησης αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας του νησιού μας . Σε αυτό το κλίμα , οι δηλώσεις του δήμαρχου περί άμεσης εκκένωσης του νησιού από τους προσφυγές και μετανάστες , δεν βοηθούν , αλλά αντίθετα εκλαμβάνονται από ορισμένους κύκλους ως ανοχή ακραίων ξενοφοβικών, ρατσιστικών και αντιδημοκρατικών συμπεριφορών .

Το προσφυγικό είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα με κοινωνικές ,οικονομικές, πολιτικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Πέρα από τις αναμφισβήτητες ευθύνες της κυβέρνησης και της Ε.Ε για τις οποίες έχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε προηγούμενες παρεμβάσεις μας ,η Χίος πρέπει να συνεχίζει αταλάντευτα να επιδεικνύει τον ανθρωπιστικό και δημοκρατικό της πολιτισμό, αυτόν της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και να αγωνιστεί απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον κοινωνικό αυτοματισμό που αποπροσανατολίζει από τα αίτια αυτής της δύσκολης και κρίσιμης κατάστασης που βιώνουμε».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ