24.1.2013 19:33

Νήπιο δεν έχει να φάει…

Έρανο για τη στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας ενός μαθητή νηπιαγωγείου της Μυτιλήνης, έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου.

Στόχος της υπηρεσίας, η συγκέντρωση επαρκούς ποσότητας τροφίμων, ώστε να μπορέσει το παιδάκι να έχει φαγητό κάθε μέρα, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου ενημερώθηκε πριν από κάποιες μέρες από την ίδια τη μητέρα του νηπίου, η οποία μάλιστα κάλεσε τους υπευθύνους να την επισκεφτούν και στο σπίτι της, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση που βιώνουν η ίδια και το παιδί της.

«Πήγαμε και ερευνήσαμε το χώρο μετά από παράκληση της ίδιας της μητέρας», είπε στο «Ε» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης, Αναστασία Τσολερίδου.

«Ο σύζυγός της έχει πεθάνει, η ίδια είναι σοβαρά άρρωστη και δεν εργάζεται και το παιδί ζει εδώ και αρκετό καιρό σε απόλυτη κατάσταση ένδειας. Η μητέρα μάς ζήτησε αν μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε το παιδί να παίρνει μια τυρόπιτα από το κυλικείο του σχολείου κάθε μέρα, αλλά δε θέλουμε να κάνουμε μόνο αυτό. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών υπήρξε, άλλωστε, ανέκαθεν ευαίσθητος κλάδος.»

Έτσι, από τη Δευτέρα που μας πέρασε, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημέρωσε όλους τους εκπαιδευτικούς δημοτικών και νηπιαγωγείων, προκειμένου να ενισχύσουν όπως μπορούν το νήπιο, συγκεντρώνοντας τρόφιμα μέχρι και την άλλη Παρασκευή στους χώρους όπου βρίσκονται τα γραφεία της. Ανάγκη υπάρχει κυρίως για κρέας, προκειμένου να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες του παιδιού σε πρωτεΐνες.

Η συγκέντρωση των ειδών διατροφής θα γίνεται κατά τις ώρες λειτουργίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Ακόμη δεν έχει φτάσει σε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και Πρωτοβάθμια η εγκύκλιος

Περιμένοντας τη σίτιση μαθητών

Ακόμη περιμένουν την εγκύκλιο για τη δωρεάν σίτιση μαθητών των δημοτικών σχολείων της Λέσβου η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου.

Όπως γράφαμε πριν από λίγες μέρες, από τις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν δωρεάν γεύματα συνολικά 250.000 μαθητές δημοτικών σχολείων της χώρας, μέσω κονδυλίου ύψους 60 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο Παιδείας.

Βάσει όσων μας είχε πει η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, Αικατερίνη Στρατάκη, υπάρχουν αρκετά παιδιά σε σχολεία της Μυτιλήνης οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, κυρίως λόγω ανεργίας του πατέρα ή ψυχολογικών ή άλλων προβλημάτων των γονέων, για τα οποία ο Σύλλογος ήδη από πέρυσι προσπαθεί να συγκεντρώσει κάποια ενίσχυση.

Χτες, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, Αναστασία Τσολερίδου, επιβεβαίωσε το ότι υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά, ειδικά στα χωριά της Λέσβου, που έχουν μεγάλη ανάγκη από βοήθεια.

«Έχουμε ακούσει για την εγκύκλιο, ακόμη ωστόσο δε μας έχει έρθει επίσημα κάτι», λέει η ίδια. «Όταν έρθει, θα την αναρτήσουμε στην ιστοσελίδα μας και σίγουρα θα ζητήσουμε να περιληφθούμε στο πρόγραμμα, αφού ξέρουμε πως στο νησί υπάρχει ανάγκη σε πολλά σχολεία."

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΜΠΡΟΣ" ΛΕΣΒΟΥ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ