14.11.2013 12:16

Νερό στον Βροντάδο μέσω… Συκιάδας

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΚΙΑΔΙΩΤΕΣ ΗΡΘΕ Η ΔΕΥΑΧ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΑΔΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ

Τον σκόπελο της δογματικής άρνησης των κατοίκων της Λαγκάδας, προκειμένου να δοθούν τα νερά του Γιβαριού σε Βροντάδο και τμήμα της πόλης, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς στις εγκαταστάσεις της αφαλάτωσης στο Θόλος, κατάφερε να ξεπεράσει χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μ. Φυτούσης.

Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και εμμονή στην άρνηση παροχής νερού ακόμα και κάτω από έκτακτες συνθήκες ανάγκασαν τα προεδρεία των δύο κοινοτήτων να δώσουν το πράσινο φως προκειμένου συνεργεία της εταιρίας να προχωρήσουν στη σύνδεση του δικτύου του Γιβαριού με το δίκτυο του Βροντάδου και της πόλης.

Μέσω Συκιάδας

Όπως εξήγησε ο κ. Φυτούσης η σύνδεση του δικτύου έγινε μακριά από τις πηγές του Γιβαριού στο σημείο που ενώνονται οι γραμμές τη συγκεκριμένης πηγής με τη Συκιάδα.

«Από αυτό το σημείο κάναμε μία σύνδεση όπου τις βραδινές ώρες το δίκτυο θα «γυρίζει» προς τη Χίο. Είναι σημαντικό έργο αυτό που κάνουμε γιατί πρόκειται για μία αμφίδρομη γραμμή. Αν για παράδειγμα στο μέλλον η Συκιάδα χρειαστεί νερό από την αφαλάτωση τότε θα μπορεσούμε να τροφοδοτήσουμε άμεσα νερό. Έχω να το λέω ότι τελικά βρήκα συνεννόηση με τους Συκιαδιώτες», σημείωσε ο κ. Φυτούσης.

Μετασχηματιστής από το «Σκυλίτσειο»

Την ίδια ώρα πάντως ο χρόνος αποκατάστασης της ζημιάς στις αφαλατώσεις δεν αναμένεται να ξεπεράσει τον 1 μήνα αφού η προμήθεια μετασχηματιστή θα γίνει από το «Σκυλίτσειο» που διαθέτει αντίστοιχο μηχάνημα.

«Από τα δημοσιεύματα στον «π» οι αρμόδιοι του Νοσοκομείου μας ειδοποίησαν ότι διαθέτουν μία αντίστοιχη μονάδα και πλέον αναζητούμε τον τρόπου πληρωμής και προμήθειας. Έτσι δεν θα χρειαστούμε ούτε έναν μήνα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ.

Συμφώνησε και η Λαγκάδα

Κάτω από την πίεση των εξελίξεων για πρώτη φορά το Τοπικό Συμβούλιο της Λαγκάδας, εν μέσω αντιδράσεων από την πλευρά του ΚΚΕ, έδωσε το πράσινο φως για προσωρινή εκμετάλλευση της πηγής του Γιβαριού για διάστημα που δεν θα ξεπερνάει τις 20 ημέρες.

«Εμείς όπως οφείλαμε αναφέραμε τους κινδύνους του εγχειρήματος αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχει το πρόβλημα. Αυτό που επιζητούμε από τη ΔΕΥΑΧ είναι για μία έστω φορά να συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα ώστε τα δύο χωριά να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα υδροδότησης», είπε στον «π» η πρόεδρος της Λαγκάδας Μ. Αργυρούδη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ