13.12.2012 16:29

Νερό από τα λύματα του βιολογικού

ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ ΚΑΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δημοπρατείται στις αρχές του νέου έτους το έργο της άρδευσης του Κάμπου από το νερό της ανακύκλωσης των λυμάτων της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού, με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ. Αυτό το έργο θα λύσει σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα της άρδευσης του Κάμπου αποδίδοντας παράλληλα στην ποιοτική αναβάθμιση του νερού ύδρευσης.

 «Με την οικονομία στις έως τώρα χρησιμοποιημένες πηγές άρδευσης δεν θα  γίνεται υπεράντληση, θα εμπλουτισθεί ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας και με σωστή διαχείριση  θα μένει περισσότεροκαι καλύτερο νερό για ύδρευση», δηλώνει ο Μ. Φυτούσης.

Και άλλα έργα

 Μετά από πάρα πολλές διαμαρτυρίες και αντίστοιχα  δημοσιεύματα αρχίζουν  τα έργα εγκατάστασης και σύνδεσης  των αποχετευτικών δικτύων των περιοχών Νεραγωγιού και Μαρμάρου με τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού των Καρδαμύλων.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη και θα δημοπρατηθούν τα έργα κατασκευής των δικτύων και των αγωγών για τον έλεγχο των νερών της βροχής, τα οποία αν κατασκευαστούν και επιβλεφθούν σωστά θα λύσουν σε ικανοποιητικό βαθμό το πρόβλημα των πλημμυρών στις περιοχές της Λεωφόρου Ενώσεως κοντά στο Sprider, στα Ταμπάκικα στην οδό Καλουτά από το πρώην βυρσοδεψείο Ζαφειράκη έως και το χείμαρρο της Αγ. Ειρήνης και στο στρατόπεδο Γκιάλα από την συμβολή των οδών Αεροπόρου Χαλκιά και Ρίμινι έως και τα ΣΟΑ στον χείμαρρο Παρθένη.

Τα έργα των Καρδαμύλων και της πόλης κατασκευάζονται με αυτεπιστασία και πιστώσεις της ΔΕΥΑΧ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ