4.8.2016 13:38

Νερό από το… χθες

ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Στα όρια του πόσιμου είναι το νερό της γνωστής  αρχαίας δεξαμενής της Κρύας Βρύσης στο Κάστρο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των κατοίκων του οικισμού, ετοιμάζεται να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση των αναξιοποίητων  1500 κυβικών μέτρων νερού που υπάρχουν στη δεξαμενή.

 Σύμφωνα με το πρόεδρο του Ανέστη Βουδούρη, τα αποτελέσματα της ανάλυσης του Γενικού Χημείου του Κράτους δείχνουν ότι το νερό  μπορεί να αξιοποιηθεί, αν αποδειχθεί ότι η ροή είναι συνεχής και πάντα στα ίδια ποσοτικά και ποιοτικά επίπεδα.

Διαδικασίες

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ζητήσουν την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας να αρχίσουν τις διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης της ποιότητας νερού. Παράλληλα θα  ζητήσουν άδεια από την αρχαιολογία να συνδέσουν τη δεξαμενή με το οικιακό υδρευτικό δίκτυο του οικισμού και να τοποθετήσουν μια βρύση έξω από τη δεξαμενή, στο δρόμο, απ’ όπου θα μπορούν οι περίοικοι να τροφοδοτούνται με καλό οικιακό νερό.

Συνεργασία

Ο Α. Βουδούρης προσβλέπει στην καλή συνεργασία με την αρχαιολογία, με στόχο να παραχθεί πολυεπίπεδο  έργο με το οποίο θα βελτιωθεί  η  ποιότητα της ζωής των κατοίκων  θα αξιοποιηθεί και θα προβληθεί  το αρχαίο υδρευτικό  μνημείο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ