12.5.2016 10:13

Νέος Αστυνομικός Σταθμός στο Χαλκειός;

ΘΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΒΡΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ

Το μεταναστευτικό ζήτημα και οι επιπτώσεις του μονοπώλησαν τη σύντομη συνάντηση του Μ. Βουρνού και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τ. Κουίκ, στο πλαίσιο επίσκεψης του τελευταίο στη Χίο το πρωί της Τετάρτης.

Ο Μ. Βουρνούς έθεσε σειρά ζητημάτων που άπτονται του μεταναστευτικού προβλήματος ζητώντας άμεσα την αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και σειρά ενεργειών προκειμένου η ΒΙ.ΑΛ. να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Ο Δήμαρχος εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας μίνι μάρκετ μέσα στο Hotspot ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να μη χρειάζονται βγαίνουν έξω από αυτό ενώ έθεσε και το ζήτημα της αύξησης της αστυνομικής παρουσίας στο Χαλκειός και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Βουρνούς κατέθεσε την πρόταση για δημιουργία Αστυνομικού Σταθμού στην περιοχή με τον Τέρενς Κουίκ να την αποδέχεται κατ αρχήν θετικά, ζητώντας μάλιστα να μάθει εάν υπάρχει διαθέσιμο κτίριο.

Η απάντηση στο ερώτημα του υφυπουργού ήταν άμεση με τον Δήμαρχο να σημειώνει ότι ο νέος Αστυνομικός Σταθμός θα μπορεί στεγαστεί στο πρώην Δημαρχείο Καμποχώρων. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ