12.4.2012 11:15

Νέοι χτυπούν την πόρτα του Ερυθρού Σταυρού

• ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Ξαφνιαστήκαμε από το χτύπημα της πόρτας Κυριακή πρωί. Ανοίξαμε και με έκπληξη είδαμε εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού να μας παραδίδουν μια σακούλα γεμάτη από πολλά ψάρια «για δύο άτομα», όπως είχαμε γράψει στην αίτηση που είχαμε καταθέσει εκ μέρους τους, παρέχοντας  τα πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας και οικογενειακής κατάστασης που μας είχαν ζητήσει για να τα εντάξουν στο πρόγραμμα. Τις ευχαριστήσαμε και τα παραδώσαμε στην οικογένεια. Δύο νέα παιδιά που ξεκινάνε τώρα τη ζωή τους με πολύ δύσκολες συνθήκες.    
Η διανομή των περίπου 300 πακέτων, που περιέχουν συνήθως μακαρόνια, ρύζι αλλά και νωπά προϊόντα από τα 13 συνεργεία που καλύπτουν όλο το νησί  ξεκίνησε επίσημα από την περασμένη  Πέμπτη.
 
Ραγδαία αύξηση
Ο αριθμός των μεμονωμένων πολιτών και των οικογενειών που αδυνατούν να έχουν ακόμα και τα απόλυτα απαραίτητα αγαθά για να ζήσουν και ζητούν τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού αυξάνεται ραγδαία. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των νέων ανθρώπων και οικογενειαρχών που ζητούν βοήθεια.
«Έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νέων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άνεργοι μήνες και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους», τονίζει η προϊσταμένη του παραρτήματος Χίου, Ν. Ρυθιανού.         
Ο πολλαπλασιασμός, η δυσκολία εξασφάλισης των απαραίτητων πόρων αλλά και η δικαιολογημένη απόφαση προστασίας από ακραίες περιπτώσεις εκμετάλλευσης της κοινωνικής τους προσφοράς, ανάγκασε τα στελέχη του Ε.Ε.Σ.  να ζητούν από τα εξυπηρετούμενα άτομα τα έγγραφα που διαθέτουν για να αποδεικνύονται οι ανάγκες, να καταγράφονται ιεραρχικά και να εξυπηρετούνται οι πραγματικά πάσχοντες με σωστή προτεραιότητα.
«Προσπαθούμε να μην αρνούμαστε τη βοήθεια σε κανένα συμπολίτη μας που ανεβαίνει τη σκάλα του Ερυθρού Σταυρού, ωστόσο κρίνεται αναγκαίο να γίνεται η διαλογή αυτή», συμπληρώνει.
Οι διανομές της Πασχαλινής περιόδου ολοκληρώθηκαν χτες και σύντομα θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την επόμενη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ