12.9.2016 16:43

Νέο ξεκίνημα στα σχολεία

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛEΙΒΑΔΙΑ

Να προσπαθήσουν με τη μάθηση να αποκτήσουν βαθιές ισχυρές  ρίζες όπως τα μεγάλα δέντρα  της αυλής του σχολείου τους  τώρα που είναι και αυτά μικρά δενδρύλλια και  οι ρίζες τους διψάνε για υλική και πνευματική τροφή, συμβούλεψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάρκος τους μαθητές του Βούρειου δημοτικού σχολείου Λιβαδίων που χτες χοροστάτησε στον αγιασμό της έναρξης της φετινής σεζόν.

Παράλληλα τους τόνισε ότι πρέπει να αγαπήσουν το σχολείο γιατί θα τους δώσει όλα τα εφόδια για να πάνε καλά στη ζωή τους και να γίνουν ωφέλιμοι άνθρωποι για την κοινωνία και τις οικογένειες  τους.

Οι μαθητές τον άκουσαν με προσοχή, εξέφρασαν τη χαρά τους όταν αναγγέλθηκαν τα ονόματα των δασκάλων που θα έχουν στις τάξεις τους, έψαλαν τον Εθνικό μας ύμνο και μετά τον αγιασμό ταχτοποιήθηκαν στις τάξεις τους και ενημερώθηκαν από τους δασκάλους για την ευρύτερες δραστηριότητες και τον προγραμματισμό των πρώτων ημερών.

Κυψέλη

Στο καλωσόρισμα των παλιών και νέων μαθητών η διευθύντρια κ. Ελένη Τζάνα διάβασε τον χαιρετισμό του υπουργού Παιδείας και στο σύντομο αλλά περιεκτικό καλωσόρισμα  τόνισε στους μαθητές και τους γονείς ότι  ξεκινάει μια χρονιά γεμάτη όνειρα φιλοδοξίες, όρεξη για δουλειά, ένα σχολείο που δεν θα είναι εξεταστικό κέντρο, δεν θα υπηρετεί τον άκρατο ανταγωνισμό, αλλά θα είναι μια κυψέλη ποιότητας και ισότητας, συμμετοχής και συνεργασίας,  ένα σχολείο που θα οικοδομεί στέρεα και βαθειά γνώση και θα εξάπτει την περιέργεια και τη δημιουργικότητα των παιδιών καλλιεργώντας την παιδική τους σκέψη.

Διαβεβαίωσε τους γονείς ότι τα παιδιά τους είναι σε ασφαλή και έμπειρα χέρια και επεσήμανε ιδιαίτερα ότι στη μαθητική κοινότητα του σχολείου όλοι είναι μια οικογένεια.

Τρία κενά

Στο επίπεδο των οργανικών θέσεων οι τάξεις είναι καλυμμένες από δασκάλους. Κενές είναι οι θέσεις στις ειδικότητες  του γυμναστή, του εικαστικού και της πληροφορικής.

 

Δάσκαλοι:

Α’ Τάξη: Δέσποινα Μπιρλή.

Β’ Τάξη: Φαίδρα Καστρίτη.

Γ’ Τάξη: Δημήτρης Κουγιούλης.

Δ’ Τάξη: Ελένη Φρεζούλη.

Ε’ Τάξη: Γιαννουλάκη Μαρία

Στ’ Τάξη: Ξενάκης Απόστολος

Αγγλικά: Μοσχούρη Αθηνά.

Διευθύντρια: Ελένη Τζάνα.

Τ.Ε.: Κώστας Μιμίδης

Ολοήμερο σχολείο

Στο ολοήμερο σχολείο, που λειτουργεί για πρώτη χρονιά φέτος στα Λειβάδια, έχουν εγγραφεί 28 μαθητές.

Βράβευση

Στο τέλος της εκδήλωσης οι εκπαιδευτικοί του σχολείου  βράβευσαν τον επί σειρά ετών  συνταξιούχο δάσκαλο και διευθυντή του σχολείου Νικόλαο Μονή, «για την πολύτιμη  προσφορά του στο σχολείο και την εκπαίδευση», όπως έχουν γράψει στην τιμητική αναμνηστική πλακέτα που του επέδωσαν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ