19.8.2015 15:47

Νέο πλήγμα για την ιατρική κάλυψη της Αμανής [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕΙΟΝ ΔΥΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Σε Λερναία Ύδρα μετατρέπεται πλέον για τους κατοίκους των χωριών της Αμανής το πρόβλημα της επαρκούς ιατρικής κάλυψης τόσο του Πολυδύναμου Ιατρείου της Βολισσού όσο και των αγροτικών ιατρείων της περιοχής.

Πριν καν καταλαγιάσει ο θόρυβος από τη δίμηνη αδυναμία κάλυψης των εφημεριών που στοίχησε τη ζωή ενός συμπολίτη μας, η λήξη της θητείας των δύο αγροτικών ιατρών από τον Σεπτέμβρη έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην πολύπαθη περιοχή της Βορειοδυτικής Χίου.

Σύμφωνα με τον πάρεδρο της Βολισσού Γ. Μαδιανό ο ερχομός του Σεπτέμβρη φέρνει μαζί του και την λήξη της θητείας των δύο αγροτικών ιατρών χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει άμεση πλήρωση των κενών της τόσο στο πολυδύναμο της Βολισσού όσο και στο αγροτικό ιατρείο των Κουρουνίων.

«Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις», επεσήμανε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Μαδιανός τονίζοντας παράλληλα ότι οι λιγοστοί κάτοικοι της Αμανής βρίσκονται στη διαδικασία ανεύρεσης κινήτρων προς τους αγροτικούς ιατρούς ώστε οι θέσεις να στελεχωθούν άμεσα.

Παράλληλα σύμφωνα με τον ίδιο οι πρόεδροι των 19 χωριών της Β.Δ. Χίου έχουν μαζέψει υπογραφές ώστε έπειτα από σχετικό αίτημα προς τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιά και Νήσων η θέση του ενός παιδιάτρου στο πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού να μετατραπεί σε θέση Γενικού Ιατρού ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες των κατοίκων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ