20.11.2014 10:38

Νέο κοινωνικό Παντοπωλείο από τον Απρίλη

ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Με το προηγούμενο σύστημα θα λειτουργήσει μέχρι και τον Φεβρουάριο το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χίου κι αμέσως μετά, με την έκδοση των νέων ηλεκτρονικών καρτών, θα  τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα, το οποίο προβλέπει την προμήθεια των τροφίμων από τους δικαιούχους απευθείας από τα σούπερ μάρκετ με την επίδειξη της ηλεκτρονικής κάρτας.

Με το ισχύον σύστημα

Μέχρι την ολοκλήρωση του Οικονομικού έτους, δηλαδή μέχρι και τον Δεκέμβριο, το κοινωνικό παντοπωλείο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας Γ. Παπαδόπουλο, με το παλιό σύστημα, ενώ ο δήμος θα προχωρά στην προετοιμασία για την... επόμενη μέρα.

«Ήδη έχει ολοκληρωθεί η δημοπρασία για την προμήθεια των τροφίμων. Δόθηκαν στα σούπερ μάρκετ ΧΑΡΑ που θα συνεχίσουν μετά και με το νέο σύστημα, με την ηλεκτρονική κάρτα. Εγκρίθηκαν 16.000 ευρώ για την προμήθεια των τροφίμων. Η πρώτη  διανομή στους παλιούς δικαιούχους στους οποίους μέρα με τη μέρα προστίθενται κι άλλοι, θα διανεμηθούν τρόφιμα από τις αρχές του Δεκέμβρη ως το τέλος του Γενάρη κι από τις αρχές του Φλεβάρη μέχρι τον Μάρτιο», περιγράφει τον τρόπο λειτουργίας του Παντοπωλείου ο αντιδήμαρχος.

Με το νέο σύστημα

Οι διαδικασίες για το νέο σύστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν και να τεθούν σε ισχύ στις αρχές του Απρίλη. Στο μεσοδιάστημα θα έχουν υποβληθεί τα δικαιολογητικά από όλους τους δικαιούχους θα έχουν ετοιμαστεί, εκδοθεί και μοιραστεί οι κάρτες και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή όλο το σύστημα, μέσα στα σούπερ μάρκετ, χωρίς επιπλέον λειτουργικά και άλλα έξοδα για τον Δήμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ