25.1.2013 22:21

Νέο Δ.Σ. στην αδελφότητα του "Κοραή"

 

Μεγάλη συμμετοχή σημείωσε και φέτος η ετήσια καθιερωμένη συγκέντρωση των μελών του «Κοραή» για την κοπή της πίττας και τη γενική συνέλευση του αρχαιότερου εν Αττική χιακού συλλόγου.
 
Ο χιώτικος κόσμος της Αττικής έδωσε την περασμένη Κυριακή 20 Ιανουαρίου θεαματικά το «παρών», απολαμβάνοντας τη ζεστή χειμωνιάτικη λιακάδα και γέμισε δύο αίθουσες στο ξενοδοχείο του Χανδρή, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των διοργανωτών. Χιώτες από όλους τους χώρους της επιστήμης, της δικαιοσύνης, των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης αλλά και της ναυτοσύνης δεν έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν, να ανταλλάξουν ευχές και να τιμήσουν την Αδελφότητα, η οποία όπως παρατήρησε και ο επιτ. Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρης Λινός είναι και το μόνο χιώτικο σωματείο, που φέρει αυτή την επωνυμία.
 
Ο απολογισμός του διοικητικού συμβουλίου ήταν πλούσιος και η διαχείριση του ταμείου χρηστή. Με υπερηφάνεια ανακοίνωσε ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Χαροκόπος τη λειτουργία του «Κοραή» στα νέα γραφεία στην οδό Μητροπόλεως, που αποτελούν δωρεά του μαθητή του, διακεκριμένου εφοπλιστή κ. Σίμου Παληού.
 
Οι στόχοι της Αδελφότητος επικεντρώνονται πλέον στην συσπείρωση των μελών και την οργάνωση τακτικών χιώτικων πνευματικών συναντήσεων στα νέα γραφεία του Συντάγματος, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη περαιτέρω πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων του ιστορικού «Κοραή Αττικοβοιωτίας».
Οι αρχαιρεσίες, που ακολούθησαν ανέδειξαν και πάλι τα παλαιά και έμπειρα στελέχη της Αδελφότητας μαζί με αρκετά νέα σε ηλικία και σε δράση στον «Κοραή», που καλούνται να υπηρετήσουν κι εκείνοι τους καταστατικούς σκοπούς του ιστορικού μας συλλόγου.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων το νέο Δ.Σ., που θα ασκήσει τη διοίκηση του «Κοραή» για τα επόμενα τρία χρόνια και θα συγκροτηθεί σε σώμα εντός της επόμενης εβδομάδας, θ’ αποτελείται κατά σειρά εκλογής από τους:
 
Αντώνιο Χαροκόπο, Ευαγγελία Σιδεράτου, Γεώργιο Δανιήλ, Στυλιανό Μουτάφη, Λίλιαν Δρακωνάκη, Χριστόφορο Μπελέγρη, Ισίδωρο Πρώϊο, Δημήτρη Καγιάντα, Νίτσα Φερούση, Αντώνιο Πιπέρα, Ιωάννη Γκιάλα, Ανδρέα Τσελίκα, Τίνα Τριανταφύλλου, Ευαγγελία Χρυσικού και Ιωάννα Αποστολή.                    
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Αντώνιος Χλωρός, Μιχαήλ Οικονόμου και Δημήτριος Αυλωνίτης.      
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ