15.5.2013 19:20

Νεκρό 6χρονο κορίτσι που βρισκόταν με ακόμα 21μετανάστες σε λέμβο

Nεκρή εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης η 6χρονη που αγνοούνταν από τις πρώτες πρωινές ώρες όταν έπεσε στη θάλασσα μαζί με άλλους 21 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα 1,5 ναυτικό μίλι νοτιοανατολικά από το Φαρμακονήσι.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού κατά τη διάρκεια περιπολίας. Όταν εκείνοι αντιλήφθηκαν τους λιμενικούς έσκισαν το φουσκωτό και έπεσαν στη θάλασσα. Οι λιμενικοί τους περισυνέλλεξαν και όπως τους είπαν οι αλλοδαποί μαζί τους ήταν και ένα 6χρονο κορίτσι το οποίο αγνοείτο.

Στη συνέχεια οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Λακκίου και από εκεί στο Λιμεναρχείο Λέρου ενώ ορισμένοι εξ αυτών μεταφέρθηκαν Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου για προληπτικές εξετάσεις.

Παράλληλα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης από δυο σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον σκάφος και ελικόπτερο Σουπερ – Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Το πτώμα του άτυχου παιδιού βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο που είχαν εντοπιστεί οι μετανάστες.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ